Anasayfa » Krediler » 2017 KGF Kredilerinde Yeni Dönem

2017 KGF Kredilerinde Yeni Dönem

2016 yılında devlet destekli krediler önemli hale geldi. Bakıldığında Türkiye’deki kobilerin desteklenmesi, krediye ulaşması, krediye ulaşma sürecinde de bunu en az maliyetle alması gerekiyor. Ancak bunu kolaylıkla yapmak maalesef mümkün değil. Özellikle kobi kredileri faiz oranlarının yüksek olması, yüksek faiz oranına razı olan firmaların da krediye kolay ulaşamaması gibi nedenlerden dolayı çözüm arayışına girildi. Daha önce de yazdığımız, birçok soruya cevap verdiğimiz ve vereceğimiz nefes kredisi ile ilk adımlar atıldı. Daha sonrasında kosgeb sıfır faizli kredi desteği geldi. 15 bin kişiye çıkıp, 250 bin başvuru alınca kosgeb kredisi sıfır faizli kredi başvurusu ikinci defa açıldı ve alınan son bilgiye göre 460 bin kişiye destek sağlanması kararı verildi. Bu süreçte hemen hemen her başvuru yapana kredi faiz desteği verildi ancak kişinin kredibilitesi (kredi verilebilir kişi) ne kadar yüksek hiç değerlendirilmedi. Birçok esnaf, tacir hala krediye erişemiyor. Her ne kadar sicil affı 2017 gündemde olsa da Bankalar kendi risklerini gözü kara almıyor ve almamaya da devam edecek. Bu noktada aslında çok daha önceden de bir çözüm noktası olan kredi garanti fonu devreye tekrar sokuldu ve son 1 yıldır şartları, kgf işleyişi, kgf çözüm süreçleri değiştirildi.

2018 KGF sorularını bu başlıktan sorabilirsiniz!

KGF nedir, PGS nedir, KGF kredileri nasıl alınır gibi birçok soruya daha önceki yazılarımızda cevap verdik. Merak eden takipçilerimizin bu yazılara tekrar göz atmasını öneririz. Bu yazımızda kgf kredilerinin üst limitlerinin değiştiğini ve daha önce yazılarımızda bahsettiğimiz kgf komisyonları farklı tutarlara geldiğini (maliyetler düştü!) anlatmak istedik.

10 Mart 2017 tarihinde kgf yeni düzenleme devreye girdi. Daha önce de konuşulan kgf 250 milyar tl hayata geçti. Düzenlemeye göre Hazineye 25 milyar tl para aktarılıyor ve bu tutara karşılık 250 milyar kefalet desteği sağlanıyor. KGF verdiği kefaletler karşılığı kredi kullanıcılarından her bir kefalet kullandırımı için bir defaya mahsus peşin olarak azami yüzde 0.03 (binde üç) oranında komisyon tahsil edecek. İşletme kredilerinin vadesi asgari altı ay, anapara ödemesiz dönemi en fazla bir yıl olmak üzere azami beş yıl olacak.

KGF den kimler yararlanabilir sorusunu aşağıdaki tablo özetlemektedir.

kgf kimler yararlanacak

KGF PGS kredileri için daha önce de anlattığımız risk yapısı ve kredinin onay süreci hala geçerli. Burada KGF krediyi değerlendirmyor ve risk takibinin tamamını Bankaya bırakıyor. Üstte gördüğümüz kgf limitleri bir kişinin/firmanın tüm Bankalardan alabileceği üst limitleri göstermektedir. Örneğin A kişisi (tabloda pgs kobi’ye göre) X ve Y bankalarından da toplam 12 milyon tl kefalet limiti alabilir. A Bankasından da 12 milyon tl alabilir. Tüm bankaların toplamı 12 milyon tl’yi geçememektedir. Buradaki 12 milyon tl kredi garanti fonunun kefalet limitini göstermektedir. %90 kefalet oranı olduğuna göre 13.3 milyon tl kredi çekebileceği anlamına gelir.

KGF kredileri kaç günde onaylanır sorusu çok defa geldi. Burada kgf kredisi veren bankalar oldukça önemli. Bu süreci iyi bilen ve pazar hakimiyeti yüksek olan bankalar kredi süreçlerini çok kısa sürede çözümlemektedir. Bu anlamda Denizbank’ın şu an pazar lideri olduğunu ve denizbank kgf kredileri tarafında en iyilerden biri olduğunu biliyoruz.

KGF kredileriyle ilgili sorularınızı bu başlık altından sormaya devam edebilirsiniz.

Hakkında Banka Notu

2007'den bu yana Bankacılık yapıyorum. Gişe Asistanlığı, Ticari MHT (müşteri hizmet temsilcisi), Tarım Bankacılığı Portföy Yöneticiliği, Kobi Portföy Yöneticisi, Nakit Yönetimi Bölge Satış Temsilciliği ve OBİ Bankacılığı Bölge Satış Yönetmenliği ünvanlarında çalıştım. 2017 yılından bu yana Şube Müdürlüğü yapıyorum. Her pozisyonda çalışmanın, şubeyi ve Bölge Müdürlüğü'nden bakmanın kattığı değerle #KrediNotu, #BankaNotu, #Bankacılık, #Kredi ve #KrediKartı gibi bankacılığın ana ürünleri yanında her şeye değinmeye çalışıyor, sorulan sorulara çözüm(ler) üretiyorum.

159 yorum

  1. 20 mart. Tarihinde top nefes kredisini kullan mak icin deniz banka da giris yapildi ama kgf nefes kredisi icin limit acmamis diyorlar bunla alskali bir bilgi verirmisiniz veya limit nezaman acilacak

    • Cevat Bey,

      KGF kredi limitleri bitmişti.
      Ancak 10 Mart’tan sonra alınan bir kararla limitler arttırıldı ve 21 Mart’tan itibaren kullanıma açıldı.
      KGF tarafında dosyalar sırayla bakıldığı için bugün/yarın krediniz sonuçlandırılacaktır.

  2. Kgf krdisi kullanilmis top nefes krdisini kullandiriliyormus nefeslinkine girince krdi kgf tarafindan aktarilmiyormus yani bu 21 mart ta acildiktan sonra oluyo normal kgf de sikinti yok sadece top nefes krdisini kulanilamiyormus bunla alkali bilgi almak istiyorum bitti ise onu da bilmek istiiyorum ilgini tesukkur ediyorum

    • Cevat Bey,

      TOBB nefes kredisi kgf teminatlı bir kredidir. KGF teminatı bir süre önce hazine limitleri bittiği için bitmişti. Ancak yeniden çıktı. Diğer taraftan TOBB nefes kredisi limitleri ancak bağlı bulunmuş olduğunuz odaya ait limitlerin bitmesiyle verilemeyebilir. TOBB oda limitleri ile ilgili ne durumda olduğunun bilgisini bağlı bulunduğunuz ticaret odasından veya ticaret borsasından öğrenebilirsiniz.

  3. Mustafa Yılmaz

    Kobi başına verilen üst limit 12 milyon TL’ye mi yükseltildi ?

    • Mustafa Bey,

      KGF yeni düzenlemesiyle birlikte kobi başına üst limit 12 milyon tl olmuştur. Kobi dışı için de bu limitin üst sınırı 50 milyon tl’ye gelmiştir. Son düzenlemeye göre özellikle kobi dışı olan (ticari nitelikli firma) limiti kullanmak isteyen çok ciddi firma sayısı var. Ayrılan hazine bütçesinin kobi dışı firmalar ile tüketilebileceği konuşulmaktadır.

      • merhaba, peki bu 12 milyon TL üst limit KOBİ firma başına uygulanacak limit. Firmanın dahil olduğu risk grubunda bulunan bir kaç adet firma varsa her firma 12 milyon kullanabilir mi yoksa bu tutar grup bazında da 12 milyon TL yi geçemez mi? Teşekkürler,

        • Ali Bey,

          12 Milyon TL kefalet limiti toplamda bir firmanın alabileceği üst limit. Bunlara grup firmaları dahildir.
          Tablomuzda da Firma/Grup adı altında listelenmesi bu nedendendir.

  4. İyi günler iyi çalışmalar diliyorum öncelikle bankadan kgf başvuru yaptım onaylandı herşey bitti tam parayı çekecez banka kgf limitleri dondurdu diyor peki ne zaman geri açılacak bilgi verirmisiniz

    • Murat Bey,

      KGF limitleri maalesef yeniden doldu. Limitlerini dolduramayan Bankalar mevcut ancak onlar da hızla kgf kredisi vermeye devam ediyor. Bankaların kgf limitleri dönem dönem açılmaktadır. 2. dönem kgf limitlerinini 31 Mart’tan sonra yeniden açılacağı konuşuluyor.

  5. İyi günler 5 gün önce kgf başvuru onay sürecinde kgf tarafından sgk borclarımı kapatmamı istediler normalde gelecek 100binden banka ödeyecekti 15bin plan borcumu ödedim 5 gün oldu ne zaman sonuç alabiliriz buarada ilk başvuru tarihimiz 2 mart

    • Vedat Bey,

      SGK ve/veya Vergi borcu olanlar kgf kredisinden yararlanabilir ancak bazı şartları var. KGF vereceği kredinin %20’sini aşan durumda kefaletini vermemektedir. %20’nin altında kalan durumda da öncelikle devlet alacağının kapatılmasını talep etmektedir. Örneğin 100 bin tl kredi kullanmak istiyorsanız 20 bin tl’yi aşan vergi ve sgk borcunuz da maalesef kgf kefalet vermemektedir. Eğer altında kalan bir borcunuz varsa da Banka kgf kredisi kullandırımı sonrası öncelikli olarak vergi veya sgk’ya bu borcu ödeyip, kalan tutarı size verecektir.

  6. Oncelikle iyi gunler daha oncede yazmidim kgf nefes kredisi 3 mart 2017 de giris yapilip onaylamis olup limitler nefes icin acilmamis diyorlar bu nefes kredisi ne zaman kullan dirim yapilacak lutfen bir bilgi vere bilir misiniz ilginize cok tessekkur ederim

    • Cevat Bey,

      Günümüzün en büyük problemlerinden birisi kgf limitleri ve kgf limitleri ne zaman açılacak olmaya başladı.
      En son düzenleme ile ilgili kgf hazine müsteşarlığı limitleri 250 milyar tl’ye yükseltildi. Ancak bu tutarın hepsi kullanıma açılmadı. Bankaların sağlaması gereken şartlara dönemsel olarak bakılıyor, kontrol ediliyor ve limitler kısmi kısmi açılıyor. Son aldığımız bilgiye göre kgf limitleri 10 nisan 2017 tarihinden sonra yeniden açılacağı yönündedir.

  7. Merhaba
    Biz kgf ye başvurmak ıstiyoruz ama limitlerin dolduğunu söylüyor biz net bilgi verebilir misiniz tekrar açılır mı açılma ihtimali kaçtir şimdiden teşekkür ederim

    • Mesut Bey,

      KGF başvurusu bildiğiniz gibi anlaşmalı Bankalar üzerinden olmaktadır.
      An itibariyle KGF limitleri dolu ancak periyodik olarak açılmaktadır.
      Şu ara vakıfank kgf limitleri veya vakıfbank kgf başvurusu üzerine limitlerinin dolmadığını duyuyoruz.
      Gidip, görüşmenizin yararı olabilir.

  8. Merhabalar. KGF PGS kefaletli kredi basvurusunda bulundum. Banka sube limitleri nedeni ile 3 farklı bankadan 300.000 er TL bankaların onayından gecti. bir tanesini 24 Martta aldım.Ancak diğer ikisi Kgf den onay bekleniyor. Bankaların söylediğine göre limitler 1 haftada tekrar dolmuş. iki sorum olacak.
    1- Bankaların onay verdiği durumda KGF red ediyor mu?
    2- Limitler doldu ise ne zaman açılması bekleniyor?

    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    • Ali Bey,

      1- Eskiden Bankaların onay verdiği limitleri kgf onaylamayabiliyordu. Ancak PGS kgf süreci ile süreç tamamen değişti. Eğer kefil veya maddi teminat şartı sağlanıyorsa kgf mutlaka onaylıyor.
      2- Sizin de belirttiğiniz gibi Bankaların kgf limitleri dönem dönem doluyor. Belirli kontroller KGF tarafından sağlandıktan sonra periyodik olarak (kısmen) yeniden açılıyor. 10 Nisan 2017 haftası yeni limitlerin açılacağı ile ilgili bilgiler geliyor.

  9. kgf kredisine 1 marta denizbankdan başvuru yaptım 4 martta banka onay verdi ama aradan 1 ay
    geçti halen kgf den onay gelmedi banka bugun yarın diyor hep ama hiç cevap yok acaba kgf onay verirmi yakın zamanda yoksa iptalmi oldu limitlermi doldu

    • Murat Bey,

      Bahsettiğiniz gibi kgf yeni dönem sürecinde artık Bankaların değerlendirmesi çok uzun sürmüyor.
      Ancak güncelde Bankalara ayrılan kgf limitlerinin dönem dönem dolduğu ve periyodik olarak açıldığı bilgisini alıyoruz.
      10 Nisan haftası yeni limitlerin açılacağı yönünde bilgiler alıyoruz.

  10. teşekürler merak ettiğim banka onayından sonra kgf kesin onay verirmi yada limit doldu deyip iptal edebilirmi

    • Murat Bey,

      KGF limitleri ile ilgili hiçbir banka garanti veremez. Sizler gibi sıraya giren yüzlere dosya ve binlerce tl kredi talebi olduğunu biliyoruz. Bankalar kendi içlerindeki sıralamaya göre bir şekilde bunlara öncelik verecekler. Ancak KGF 250 milyar tl gibi bir tutara kefil olacağını protokolle duyurdu. Şu ana kadar 46 milyar tl kefalet verdiğini biliyoruz. Rakamlara bakıldığında bir şekilde kullanmak isteyen herkesin yararlanacağı kanaatini taşıyorum.

  11. denizbank dan kgf kredisi başvurusu yaptım banka onay verdi fakat 37 gündür kgf den onay gelmedi bu normalmi arkadaşlarım benden sonra iş bankasından yaptı 15 gün içinde aldılar kredilerini sizce başka bankayada başvuru yapıyımmı denizbaknın kgf limitimi, doldu böyle bekletiyor

    • Mustafa Bey,

      Aslında birçok Bankanın kgf limitleri açık.
      Ancak ellerindeki kredinin ilerletilmesi ve önceliklendirilmesi farklı diyebiliriz.
      Dönemsel olarak kgf limitleri kapatılabiliyor/bitiyor. Ancak 1 hafta içinde (kgf ile aralarındaki protokol şartlarının sağlandığı mutabakatına varıldıktan sonra) yeniden açılıyor.

  12. Biz de isbankaşındın yaptık. İsbankasinin limiti doldu diye (banka onaylamasına ragmen)11 nisan da dosya kgf den iade edildi. Kgf il temsilcimiz yeni limit açılır dedi. Acaba bu hafta açılır mı? Teşekkürler

    • Taki Bey,

      KGF kredilerinde süreç birçok yazımızda da yazdığımız gibi artık KGF tarafından değerlendirilmiyor.
      Kredinin batma ihtimalini ve buradaki batık oranının takibini de Bankalara bıraktı KGF. Dolayısı ile Bankada onaylanan her kredi artık KGF’de de onaylanıyor. KGF limitleri peyderpey açılıyor. Banka ve KGF ile aralarında imzaladıkları anlaşma şartlarına göre kontroller yapılıyor ve belirli oranda yeniden limit açılıyor. 10 Nisan haftasında yeni bir limit açıldı. Ancak ellerindeki başvuru önceliğine göre bu limiti dağıtıyor/kullanıyor Bankalar. Farklı bir bankadan kgf başvurusu yapabilirsiniz. Nihayetinde bir kobi’nin 12 milyon tl kgf kefaleti alma şansı bulunmaktadır.

  13. kgf kredisinde banka şubesinin yetkisi varmıdır yoksa bütün yetki bölge müdürlüğündemi

    • Cem Bey,

      KGF kredileri yetkileri bazen şubelerde, bazen genel müdürlükte bazen de bankaların bölge müdürlüğü tahsis ekibinde sonuçlanabiliyor. Bu talep edilen kredinin kredi büyüklüğü, kendi içlerindeki kredi tahsis prosedürlerine göre değişiyor.

  14. 17/Nisan/2017 tarihi itibariyle KGF kredisine başvurulabilinir mi.? Başvuru için son gün nedir.?

    • Ali Bey,

      KGF kredileri an itibariyle açıktır. KGF limileri dönem dönem kapatılıyor ancak belirli bir süre sonra yeniden açılıyor. Örneğin şu an vakıfbank kgf kredisi başvuruları açıktır.

  15. öğrenmek istediğim bankaların onayladığı krediyi kgf kesinlikle onay veriyormu yoksa onlarda değerlendirme yapıyormu ..teşekkürler..

    • Metin Bey,

      Banka krediyi onaylıyorsa KGF kesinlikle onaylıyor.
      KGF PGS sisteminde KGF dosya değerlendirme işlemi yapmıyor.
      %100 onaylıyor ve kredinin batık oranını ve kredi takip işini de Bankanın kendisine bırakıyor.

  16. Suan isbankasi limitleri acik mi acaba

    • Burcu Hanım,

      KGF iş bankası limitleri şu an için açık.
      Ancak limitler gün içinde bitebiliyor ve yeniden açılmasını bekleyebiliyor Bankalar.

  17. Tobb nefes krdisi sadece deniz ve ziraat bankalarindan kullanildigi icin benim kerdim deniz bankta onaylanmis ama kullandirilamiyor nedeni limit acilmadi diyorlar daha once 10 nisan sonrasi limitlerin acilacak gibi yazmistiniz yoksa nefes kiredisi bittimi verceginiz bilgiyi beklemekte yim

    • Cevat Bey,

      TOBB Nefes kredisi de KGF teminatlı bir kredi olduğu için kullandırılamıyor olabilir.
      Diğer taraftan bağlı bulunduğunuz odanın da limiti bitmiş olabilir.
      Eğer oda limiti dolmamış ve kgf limiti ile ilgili bir problem yaşıyorsanız Denizbank nefes kredisi için özel kgf limiti ayırdı. Çok yakın zamanda kullandırmaya başladı.

  18. 20 gün önce falan Denizbank a kgf için başvurduk hem Denizbank hem de kgf tarafından onay geldi ancak Denizbank suan için limit doldugünü söylüyor . Eğer limit açılırsa bize verileceğini söyledi . 1 – bu saatten sonra limit açılma ihtimali var mıdır ? 2 – Denizbank müdürü limit açılma imkanını zor olarak değerlendirdi sizin görüşünuz ne ? 3 – yukarıda is Bankası limiti açık demissiniz ama iş Bankası Denizbank ve garanti limitleri bitti diye biliyoruz

    • Görkem Bey,

      1- KGF toplamda 250 milyat tl kefalet limiti dağıtacaktır. 3 gün önce yapılan açıklamaya göre 120 milyat tl’si dağıtıldı. Buna göre peyder pey açılmaya devam edecektir. Banka ve KGF karşılıklı şartları yerine getirip getirmediğinin kontrolü yapıldıktan sonra belirli limitleri açmaya devam ediyor.
      2- Herhangi bir kobi firması 12 milyon tl kgf kefaleti alabilir durumda. Farklı bankaların limitleri açık olabilir. Onları değerlendirmenizi önerebilirim.
      3- Birçok yorumda ve yazıda da bahsetmeye çalıştığım gibi limitler canlı yaşayan tutarlar. Yapılan protokole göre açılıyor ve Bankaların kendi içindeki önceliklendirmelerine göre dağıtılıyor.

  19. Akbank ta limitim oluşmuş fakat diğer banka da ki gecikmemden dolayı kgf başvurumuzu bölge ye sube gönderememişti şimdi tam düzelttim başvuru yapacağız Akbank limitlerin dolduğunu müsteşarla bir görüşme yapılacağını ve ondan sonra tekrar kgf için başvuru alabilip alamayacakları hakkında bilgi vereceğini söyledi sizin yorumunuz nedir acaba konu ile ilgili?

    • Ayhan Bey,

      KGF limitleri bankadan bankaya değişkenlik göstermekle birlikte, her Bankanın kendi içindeki yoğunluğuna göre boşalıp dolmaktadır. Açılan limitler yine Bankaların belirlediği öncelikler doğrultusunda tekrar kredilendirilmektedir. Bu bağlamda sadece Akbank ile sınırlı kalmayın. Bir kobinin 12 milyon tl tutarına kadar kefalet limiti alabilme hakkı vardır. Vakıfbank kgf başvurusu, denizbank kgf başvurusu veya finansbank kgf başvurusu seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

  20. Merhaba,
    İŞ bankasından onaylanan kgf kredsi mart sonu limitleri dolduğu için dosya iade edildi yakın zamanda tekrar açılacakmı acaba

    • Murat Bey,

      KGF limitleri ne zaman açılır veya kgf limitleri ne zaman bitti ile ilgili tarih vermek tamamen yanlış.
      Ortadaki gerçek/Pratikte uygulanan durum kgf limitlerinin peyderpey açıldığı, her Bankanın kgf kredi limitlerini farklı şekillerde kullandırdığı ve önceliklendirdiği yönünde. Dolayısı ile mutlaka yeniden açılacaktır.

  21. Merhaba.
    Kolay gelsin Denizbank’tan kgf kredi başvurusu yaptım bankadan onaylandı
    Yanlız iki aydır kgf’den bir cevap gelmediği iiçin olumlu yada olumsuz diye banka kredi kullandırmadı
    Bununla alakalı bilgi verebilirmisin lütfen neden hala bir cevap gelmediğini dair

    • Mehmet Bey,

      KGF teminatlı krediler için her Bankaya dönem dönem limitler veriliyor ve bu limitler Bankaların belirlediği önceliklere göre kullandırılıyor. Bir süredir gerçekten limit problemi yaşanılıyor. Ancak Türkiye’de faaliyet gösteren bir kobinin 12 milyon tl’ye kadar kgf kefaleti alma hakkı vardır. Sorununuza Denizbank çare olamıyorsa farklı bir banka üzerinden de kgf başvurusu yapabilirsiniz.

  22. KGF kredisi çekmek istiyorum Yöneticisi olduğum firmamın mali verileri çok iyi. Fakat benim 2013 yılında 300 tl. lik bir banka takibimin olduğu için bugün red aldım.Hangi banka esnek bu konuda ne yapabilirim.

    • Duygu Hanım,

      2013 yılındaki 300 tl’lik bir banka takibini kgf teminatlı bir kredi teklifinde değerlendirmeye alıp, sadece bundan dolayı ret verecek Banka beni düşündürüyor. Çünkü 300 tl bugün her şekilde açıklanabilir ve üzerinden yıllar geçmiş bir kayıt. Özellikle kredi teklifinin kgf teminatlı olması da aslında bu sorunu bayağı esnetiyor. Diğer taraftan mali verileriniz iyi, başka bir sıkıntınız yoksa kgf anlaşmalı farklı bir banka üzerinden (örneğin vakıfbank, denizbank, finansbank, garanti gibi) kredi talebinizi yapabilirsiniz.

  23. Merhaba akbankdan 150 bin lira onay geldi yalnız bankanın kgf limiti doldugu için kgf onayına gönderemedi veyada gönderdi red geldi banka limitleri dolu olduğu için bunun için ne yapmalıyım ? Beklemelimiyim yoksa başka bankaya başvuru mu yapmam gerekiyor

    • Bora Bey,

      Öncelikle yeni kgf sisteminde Bankanın onayladığı ama kgf’nin reddettiği hiçbir kredi yok. Çünkü yeni sistemde kredinin takibi tamamen Bankanın kendisine bırakılıyor ve batan kredi sınırı getirilmiş durumda. Eğer Akbank’ta bankanın kgf limitleri dolduğu söyleniyorsa farklı bir Bankadan başvuru yapabilirsiniz. Bir kobinin 12 milyon tl’ye kadar kgf kefaleti alma hakkı bulunmaktadır.

  24. Merhabalar,
    Acaba kgf limitleri nezaman açılacaktır?

    • Seda Hanım,

      Bankaların kgf limitleri dönem dönem açılıyor.
      Şu an KGF limitleri mevcut. Ancak Bankalar kendilerine ayrılan limitleri ya çabuk tüketiyor ya da kendi Banka politikalarınca belirledikleri müşteri gruplarına kullandırmayı tercih ediyorlar. Önerim farklı bir banka üzerinden de kgf başvurusu yapmanız olacaktır.

  25. Merhaba Finansbanktan kgf için başvuru yaptım. Banka tarafından onaylandı fakat kgfden halen bir cevap gelmedi kaç gün içersinde cevap gelir bilginiz varmıdır?

    • Murat Bey,

      Finansbank kgf kredileri içinde Pazar payı en yüksek olan Banka. Hali ile kendilerine ayrılmış limiti de aslında en çabuk dolduran/doldurmuş olan Banka. Tavsiyem farklı Bankalar üzerinden kgf kredisi başvurusu yapabilirsiniz. Bu yolu denemenizi öneririm.

  26. Merhaba Finansbanktan kgf için başvuru yaptım.ve hem bankada hemn kgf de onaylandı. ama kefilim sonradan vazgecti bska kefil buldum tekrar basvuru yapsam bir sorun olurmu

    • Caner Bey,

      Hem Bankadaki hem de KGF’deki tebliğinizin (kredi onayınızın) değişmesi gerekiyor bu durumda.
      Hali ile yeniden değerlendirmeye girecek. Çünkü yeni getirmiş olduğunuz kefilin muteber (kredi değerliliği var mı yok mu) olup olmadığını değerlendirecektir Banka. Yeniden limit açılması konusunda da sorun yaşayabilirsiniz. Çünkü Bankanızın kgf limitleri dolmuş olabilir. Mutlaka müşteri temsilcinizle konuşarak bu işlemleri çözümleyin.

  27. dereye su gelecekte kurbanın gözü çıkacak zenginin gönlü olana fakirin canı çıkacak allah rızası için açın şu kgf yi

    • Seher Hanım,

      Ocak 2017’ye kadar kgf kefaleti ile kullanılan kredi 4 milyar tl civarındayken Mayıs 2017’de bu rakamın 150 milyar tl’ye geldiğini görüyoruz. Bankalar kgf kefaletli kredilerini dağıtırken kendi özkaynaklarını göz eterek kredi veriyorlar çünkü Bankaları da bağlayan karşılıklar ve BDDK mevzuatları mevcut.

      Sürecin iyi yönetildiğini düşüncesindeyim. Elbette aksamalar olacak ancak Bankanızla görüşmeye devam edin lütfen. Eğer bilançonuzun ölçeği, faaliyetiniz ve kredi siciliniz elverişliyse siz de kgf kredisi kullanırsınız.

  28. Merhabalar 1. Sorum : 2001 kuruluşu olan bi limited firma sahibiyim ve bir ortağım daha var şu ana kadar herhangi çek yada kredimi geciktirmedim 2016 yılında yapmış olduğum ciro 810 bin lira olarak mali verilerde kayıdı var tahmini olarak kgf den ne kadar kredi alabilirim 2.sorum: 2014 yılında kredi kartımdan harcama yapıldıktan sonra kredi kartımı kaybettim ve borcunu zamanında ödeyemedim kredi kartımı tekrar taleb edip tarafıma istediğimde borcun tamamını kapattım (800 tl) bu benim kullanacağım kgf de sorun yaratır mı şimdiden teşekkürler cevabınız için

    • Onur Bey,

      İlk Sorunuzun Cevabı : Cironuzun ölçeği önemli ancak tek başına ciroya bakılarak verilebilen bir karar değildir bu. Mali verilerinizin içindeki kısa ve uzun vadeli borçların özsermayenizse oranı, kredilerinizin cironuzun içindeki payı, aktiflerinizin dağılımı ve bunu bilançonuzda nasıl finanse ettiğiniz gibi birçok teknik şeye bakılarak kredi kararı verilir. KGF açısından herhangi bir kobi 12 milyon tl’ye kadar kefalet alabilir.

      İkinci Sorunuzun Cevabı : Açıklanabilir bir borç ödemesi olduğu sürece sorun yok. Kart limitinin düşük olması da işinizi kolaylaştırır. Elbette pürüz niteliğini taşır. Ancak çözümlenebilecek bir şeydir.

  29. Merhabalar. Kgf ye basvuru yapmak istedik ama gittigimiz 2 bankada bize limitlerinin olmadigini soyledi. Tekrar ne zaman limit acilir ve suanda limiti olan bankalar hangileridir bilgi verebilir misiniz? Tesekkurler iyi calismalar

    • Burak Bey,

      KGF limitleri bankadan bankaya değişkenlik göstererek tükenmektedir. Belirli bir dönem sonra yeniden açılabiliyor. Ancak bu durumda Bankalar kendi önceliklerine göre açılan kgf limitlerini yeniden kullandırıyorlar. Sizlere önerim kgf ortağı olan farklı bir bankadan da başvuru yapmanız olacaktır.

  30. Merhaba ing bank aracılığıyla kgf kredisine başvurdum.Okuduğum kadarıyla hemen herkesin ortak sorunu olan banka limiti aşamasında takıldık kaldık.
    Yaklaşık 15 gündür banka limit açılmadığını diğer bankalar içinde aynı şekilde olduğunu söylüyor.Acaba şu anda genel durum hakkında bilginiz varmı? Yeniden açılıp açılmamasıyla ilgili bilginiz mevcutmu? Teşekkürler.

    • Orçun Bey,

      Sizin de bahsettiğiniz gibi kgf limitleri bir sorun halini aldı.
      Aslında 250 milyar tl limitin birden açılmaması, buna ayrılacak olan zorunlu karşılığın ve banka özsermayesinin de düşünüldüğünde bu raddede yavaşlaması normal. Kgf limit sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem farklı bir bankadan denemeleridir.

  31. 4 haziranda kgf vakıfbanktan onaylandı .5 haziranda kgf ye gönderildi .kgf kaç günde onaylamak zorunda.limitler dolumu şu an .

    • Zehra Hanım,

      Eğer Vakıfbank’ın kgf limitleri açıksa aynı gün içinde limitlerini onaylıyor.
      KGF limitleri ve kgf limitleri hangi bankada boş sorularının cevapları maalesef net değil.
      Dönem dönem açıldığını ve Bankaların önceliklerine göre bu limitleri kullandırdıklarını biliyoruz.

  32. Merhabalar nisan ayinda denizbanktan kgf kredisine müracaatta bulundum banka tarafindan kredim onaylandi fakat kgf tarafindan limit acilmasini bekliyoruz diyorlar limitin acilmama gibi bir durum soz konusumu banka onayladigi icin kgf % 90 onayliyormu birde 250 milyar kredi limitini yukselticeklermis dogrumudur

    • Cenk Bey,

      KGF limitlerini 250 milyar Türk Lirasına yükseltti.
      Ancak bu payı yavaş yavaş açıyor ve Bankalar açılan bu limitleri kendi politikaları gereği dağıtıyor.
      21 Mart haftasından başlayarak 1 ay içinde çok ciddi kgf kefaletli krediler verildi ve limit kullanıldı.
      Umarım en yakın zamanda kgf limitleri açılır ve talebinizi reelize etmiş olursunuz.

  33. Kgf kredisine başvurduk banka firma üstüne kayıtlı tapu istiyor.Bunun kgf kredisi ile ne alakasi var ogrenebilirmiyim

    • Necati Bey,

      KGF iki şekilde teminat talep etmektedir.
      1- Kefalet
      2- Maddi Teminat

      Üzerinize kayıtlı tapunun istenmesi Bankanın kendi kredi politikası olabilir. Nihayetinde kredi isteyen kişinin kredibil olup/olmadığı hakkında kanaat getirmek isteyecektir.

  34. Merhaba 1 yıllık bakkal dükkanı işletiyorum, bankalardan normal kredi çekmek istediğimde alamadım kkb puanı nedeniyle, ancak gecikmiş ödenmemiş borcum yok, devam eden 8000 liralik bi ticari kartım ve 2-3 kredi kartım var ama ödemelerim sorunsuz. 100 bin liralık kgf teminatlı kredi kullanmam sizce zormudur?
    Teşekkürler

    • Emre Bey,

      Kefalet tarafında vereceğiniz muteber bir kefil işinizi kolaylaştırabilir.
      Her ne kadar KGF teminatlı olsa da Bankalar %10 ana para riskini göz önünde bulunduracak ve olumsuz yorumlayabilecektir.

  35. iyi günler ben teb bankasından kgf başvurusu yaptım suanda limitlerin açılmasını bekliyoruz dediler birde benim bireysel kart dolulugum %90 doluluk oranında kredi kartlarımın limitlerinin toplamı 200 bin bu kredi almam için sorun teşkil edermi şimdiden tşk vereceğinizyanıt için

    • Burak Bey,

      Her ne kadar Banka performansınız, kredi risk/limit doluluğunuz olumsuz olsa da KGF size kefalet verebilir ve bu kefalet üzerinden kredilendirilebilirsiniz. Tavsiyem Bankaya vereceğiniz kefilin muteber/sağlam olması olacaktır.

  36. Şu an limitler dolu imiş.ne zaman açılacağı hakkında bir öngörünüz varmı?

    • Ziya Bey,

      KGF limitleri an itibariyle dolu olabilir ancak peyderpey açılmakta ve Bankaların politikaları gereği kullanıma sunulmaktadır.
      Farklı bir Banka üzerinden kgf teminatlı kredi başvurusu yapıp, sonuç alabilirsiniz.

  37. Iyi gunler kgf ye başvuru yapmadık Şirketimiz mali verileri yüksek ve kar oranı büyük bir firmadır bugün itibariyle başvuru yapsam kgf çıkar mı başvuru tarihi geçti diyorlar ne derece doğru acaba

    • Cenap Bey,

      KGF başvuru tarihleri devam ediyor. Her ne kadar kgf limitleri kısıtlı veya sınırlı dense de bilanço değerliliği yüksek, özellikle dış ticaret hacmi olan firmaların kredilendirilmesinde esneklik sağlandığını biliyoruz.

  38. Merhaba,
    Şuan kgf limitleri açık olan banka varmıdır bilginiz olan.
    Birde duyduğum genelde bankalar ipotek istiyor özellikle Vakıfbank yani ipotek verip kgf teminatlı kredi kullanmanın mantığını çözemedim sonuçta ipotek veriyorsam kgf temibatına neden ihtiyacım olsun ki. Kefil istense sadece anlarımda.
    Şartları daha esnek olan tavsiye edeceğiniz ve Limiti açık olan bankalar nerelerdir ?

    • Ozan Bey,

      KGF limitleri dönemsel olarak açılıyor ancak ardından kullandırılıp tükeniyor.
      İpotek vererek de kullandırılan kgf kredileri var ipotek istenmeyen kgf kredileri de var.
      İşin temelinde vermiş olduğunuz teminatın da paylaşımı söz konusu. KGF verdiği kefalet oranında (%90) Bankaya vermiş olduğunuz teminata ortak oluyor. Banka burada %10’luk ana para riski için de yükünü hafifletmek adına teminat isteyebilmektedir. Ancak bu Bankanın inisiyatifindedir.
      KGF anlaşmalı Bankalar hakkında yazımızda bilgi verdik. Ancak kgf teminat istemeyen bankalar adına maalesef bi’şey söyleyebilmem mümkün değil. Çünkü bu sizin bilanço yapınız, borçluluk durumunuz ve diğer bilgilere göre değişkenlik gösterecektir.

  39. Kolay gelsin bir sorum olacak bir ay once deniz banka kiredide bulundum kgf desdekli 40 binlira icin banka onay verdi hesap acildi ama hala onay bekleniyor diyorlar nezaman onay gelir tahminen tekrar tesekkurler

    • Hamit Bey,

      KGF limitleri dönemsel olarak açılıp/kapanıyor.
      Tüm Bankaların kgf limitlerini bir takım politikalara göre önceliklendirdiğini biliyoruz.
      En doğru cevabı şubenizden öğrenebilirsiniz.

  40. kolay gelsin . bir sorum olacaktı denizbanktan 4 ay önce kgf kredisi kullandım ancak şuanda geri ödeme durumunda sıkıntı çekiyorum. Kullandığım bu krediyi yeniden yapılandırma şansım var mıdır? herhangi bir sıkıntı olur mu? diğer banka kredilerinde de olduğu gibi vadesini uzatmak istiyorum.

    vereceğiniz yanıt için şimdiden teşekkürler

    • Sercan Bey,

      KGF yapılandırma kredisi adı altında kredi tipi mevcut. Bunu Bankanız yetkilisi olan arkadaşlarla konuşmanızı tavsiye edebilirim.
      Kullandığınız kredinin tutarını, vade yapısını, ödemesiz dönemin olup/olmadığını bilmediğim için yeni bir kredi tipi hakkında fikir veremiyorum. Temel mantığında, halen firmanızda herhangi bir kredibilite sorunu yoksa, istediğiniz şey yapılabilmektedir.

  41. Istanbul makina

    Iyi gunler öncelikle ihracat firması olarak Faliyet gösteriyoruz bir yılı doldurmak 9 aylık firma ve net kârı 450 bin vergimızı ve mizanimizi da ödedik acaba kgf ye başvuru yapsak kullanabilirmiyiz yılını doldurmayan firma ne olur sa olsun kullanamaz dediler

    • Merhaba,

      İhracatı olan firmaların kgf limitleri dış ticaret hacmi olmayan kobi firmalarına nazaran daha yüksektir. Birçok avantajı da beraberinde taşır. Ancak KGF kefaletinin ön şartlarından birisi şirketin 1 yaşını doldurmuş olmasıdır. Onun için yararlanamazsınız.

  42. denizbank herkese kredi onaylıyor ama ne hikmetse kullandırmıyor. sürekli onayda bekliyor diye onaylıyor. kgf kredisini kimler kullanıyor merak ediyorum

    • Yetkin Bey,

      Denizbank kgf başvuruları onaylanıyor. Limit kullandırımları da peyderpey açılıyor.
      Sadece Denizbank değil ; KGF ortağı olan tüm bankalar kendilerine (kgf politikalarınca) açılan bu limitleri öncelik grubu belirlediği müşteriler başta olmak üzere kullandırım yapmaktadır.

  43. 5 yıl vadeli yapmıştık ancak 2 3 ay odeyebildik. Bunu daha uzun süre uzatabilir mi banka . Kgf ve bankadan diger kullansigim Kredilerde gecikme yaşandığı için soruyorum. Yani banka alacagini tahsil icin boyle bir yola girer mi bizim de rahat ödememiz açısından. Teşekkürler

    • Sercan Bey,

      KGF kredilerinde ödemesiz dönem mevcut. Bankanız ile konuşup 12 ay ana para ödemediğiniz bir ödeme planı oluşturup, kgf yapılandırma kredisi adı altında tüm borçlarınızı toplayabilirler.

  44. Finansbank KGF limitleri dolu olduğu için banka tarafından onaylanan kredimiz 1 aydır KGF onayı bekliyor Finansbank Kgf limitleri açılır mı acaba bilgisi olan varmı

    • Nilüfer Hanım,

      Finansbank kgf limitleri dönem dönem açılıyor ancak bankanın kendi belirlediği müşteri önceliklerine göre kullanılıyor. Eğer şubeniz size bu konuda olumsuz bir dönüş yapmışsa bu önceliklerin içinde olmadığınızı söyleyebilirim. KGF kefaleti kabul eden farklı bir banka üzerinden yeni bir kgf kredisi başvurusu yapmanızı tavsiye ederim.

  45. Öncelikle iyi çalışmalar x bankadan kgf başvurusu yaptım fakat bankanın kgf limitleri dolmuş tekrar açılır mı açaba teşekkürler

    • Halil Bey,

      KGF limitleri 2017 dönemi sıkışık geçmektedir. Açılacaktır ancak açılan kgf limitleri her Bankanın kendi önceliklerine göre yeniden kullandırılmaktadır. Bu cevabı en iyi başvuru yapmış olduğunuz Banka personelinden öğrenebilirsiniz.

  46. Merhaba,
    Garanti bankası üzerinden kgf teminatlı kredi kullanmak için başvuru yaptım. KGF özkaynak kredisi üzerinden banka için 50 bin lira limitim onaylandığı söylendi. ancak sonrasında kgf vergi levhamda bulunan 47.11.01 kodundan dolayı onaylamamış.Bakkal olarak işletmem var. benim bildiğim kgf bakkal dükkanı işleten esnafa destek veriyor ama bankaya öyle cevap dönmüş. bu konuda yapabilecek bişey varmıdır

    • Ozan Bey,

      KGF özkaynak kredileri genel itbiriyle yatırım amaçlı verilen kredilerdir. Kredi başvurusunun mahiyeti farklı yapılmış olabilir. Diğer taraftan KGF esnafa kefalet vermektedir. Sadece farklı bir esnafın kefaletini veya ipotek/taşıt rehni teminat olarak istemektedir.

      Bankanızın kgf limitleri bitmiş olabilir. Bunu sormanız daha faydalı olacaktır.

  47. selam
    az önce bankadaki temsilci arkadaşla konuştum kredi kartlarım yapılandırılmış günü geçmiş icraya verilmiş kartlarım var kredi notum yok denecek boyutta kgf ye başvur onaylanabilir dedi bankada kefaleti bulunan bir aracım var. banka %10 u için bu aracı kullanır dedi ve 100-150 civarı başvurabilirim şöyle bir durum var eğer kgf den onay çıkmazsa masraflar cebimden gidecek 1,500 lira (bankadan aldığım bilgiden banka onaylar ama kgf onaylarmı bilemiyoruz diyor sizin fikrini nedir bu konuda masraf parasını çöpe atmak istemiyorum tşkler cevaplarınız için

    • Veysel Bey,

      Öncelikle şunu söyleyelim KGF masrafı yoktur. Eski KGF kredilerinde masraf vardı ancak kgf yeni sistemde başvuru masrafı bulunmamaktadır.

  48. Kgf denizbank kredileri bitti mi kapandı mı acilacakmi

    • Kgf kredileri açılacak mı bir cevap alabilirmuyiz

      • Mehmet Bey,

        KGF kredi limitleri an itibarıyla hiçbir bankada kalmamıştır.
        Toplamda 208 milyar tl tutarında kefalet veren KGF kurumunun kullanacağı limiti bulunmamaktadır.
        Cumhurbaşkanı onayında olan ilâve 50 milyar tl tutarlı bir limit daha açılması planlanmaktadır.
        Ancak ne zaman geçer, geçtiği andan itibaren bankalar yeni kgf limiti hangi şartlarda kullanılır konusunda bilgimiz yok.
        Bekleyeceğiz..

    • Mehmet Bey,

      DenizBank kgf kredi limitleri an itibariyle kapalıdır.
      KGF’nin Bankalara dağıtmasını planladığı ilâve 50 milyar tl kefalet limiti daha bulunuyor. Siyasi süreç bittikten sonra yeniden tüm Bankalarda kgf kredi limitleri açılacak. Bankalar da öncelikleri doğrultusunda bu limitleri kullandıracaktır.

  49. sayın admin fikrinizi sormuştuk ama cevap vermediniz KGF onay vermesi için kredi puanının yüksek olması mı lazım

    • Veysel Bey,

      Öncelikle iş yoğunluğumuzdan dolayı bazen sizlere geç cevap verebiliyoruz. Anlayışınız için teşekkür ederim.
      Diğer taraftan KGF puanı güncel sicilinizle birebir ilişkili değildir. Mantığında da teminat yetersizliği olan firmaların/kişilerin elini güçlendirmek vardır. Ancak tamamen hiçbir önemi yok diyemeyiz. Banka ilâve teminat talep edebilir.

  50. Hayırlı günler,
    7 ay önce denizbank tan kgf 100000 tl nefes kredisi kullandık.7.taksidini ödedik.10 gün önce fiba bank ve yapı kredi ye tekrar başvuru yaptık.Fiba bank red verdi.Yapı kredi de bugün an itibari ile 1.aşamayı geçti fakat 2.aşamadasınız dedi.1.aşamayı onaylayan kgf mi yoksa bankamı?Sizce ne zaman veya onaylanırmı?

    • Kerem Bey,

      Biliyorsunuz ki nefes kredisi sadece Denizbank ve Ziraat Bankası tarafından kullandırılan, TOBB ve KGF özelinde düzenlenen özel bir projeydi. Yeniden KGF kefaletil bir kredi istiyorsanız şu an kullanamazsınız. Çünkü kgf limitleri bitti. Yeniden limit açılması bekleniyor.
      Yeni sistemle birlikte KGF herhangi bir kredi değerlendirmiyor. Tüm kredi riskinin takibini de Bankaya bırakarak bankaların kendilerinin kredi değerlendirmesini yapmasını istiyor. Beklediğiniz bölüm kgf limitlerinin açılması tarafı olabilir.

  51. Kgf kredileri ne zaman açılacak denizbank para olmadığını söylüyor tekrar açılma gibi bir şans varmi bilgi sevirseniz sevinirim

    • Mehmet Bey,

      Geçtiğimiz hafta 208 milyar tl kgf kefaletinin verildiği duyurusu basın ile paylaşıldı.
      50 milyar tl ilave bir kgf kefalet limiti açılacak. Bununla ilgili cumhurbaşkanlığı düzeyinde talep/takip edilen durum söz konusu. Ancak ne zaman açılacağı konusunda herhangi bir net tarih yok. Açıldığı an Bankalara paylaştırılacak ve talep eden kişi ve kurumlara kgf kefaletli kredi kullandırımları yapılacaktır.

  52. Selam denizbank kgf limitleri nin ne zaman acilacagiyla ılgili bir haber varmi

  53. finansbank kgf kredi limitlerI acildimi

  54. Ek açılacak kgf limitleri ile ilgili cevap alamıyoruz sizden…

    • Ahmet Bey,

      İlâve 50 milyar tl limit daha açılacak.
      Şu an yeni kgf limitleri için hazine ve cumhurbaşkanı onayı bekleniyor.
      Kısa zaman içinde açılacaktır.

  55. Sayın Yetkili,

    Rica etsek açılınca burdan yazarmısınız?

  56. KGF KREDİSİNE BAŞVURUDA BULUNDUM FAKAT DİĞER BANKALARA KİŞİSEL OLARAK ÇOK FAZLA KREDİ BAŞVURUNUZ VAR DİYE RED ONAYI GELDİ.GERÇEKTEN BÖYLE BİR DURUM VAR MIDIR. KGF İŞLETMELERE DESTEK AMAÇLI VERİLMİYOR MU?KGF DE KREDİ NOTU İLE DEĞERLENDİRME YAPILMAKTA MIDIR.

  57. Merhabalar
    KGF için başvuruda bulundum 10/10/2017 de, yeni limitler ne zaman açılır ne zaman sonuç alabiliriz bilgilendirme yapabilirseniz çok seviniriz.Teşekkürler

  58. Şu an itibariyle kgf limiti açık olan bankaları söylermisiniz teşekkür ettim.

    • Mehmet Bey,

      KGF limiti açık olan banka an itibariyle yok.
      Ancak kgf limitleri açıldığı an Denizbank en şanslı Bankalardan birisi olacaktır.

  59. Merhaba her bankaya göre değişen faiz oranlarımı var acaba?denizbank mesela 1.59 diyor faiz oranına.yeni limitler ne zaman açılacak?

    • Sibel Hanım,

      KGF faiz oranları bankadan bankaya değişkenlik gösterebilir.
      Önemli olan kullanılır kgf limiti bulabilmek gibi. Şu an devletin açmış olduğu toplam limit dolu. Yeni bir parti kgf limiti bekleniyor.

  60. EYLÜL AYINDA İNG BANKDAN KGF LİMİTİMİZ OLNAYLANDI FAKAT BANKA LİMİTİNİN BİTTİĞİNİ KASIM AYINDA KULLANDIRACAĞINI SÖYLEDİ FAKAT HALA KULLANIM YAPAMADIK BAŞBAKAN YARDIMCISI AÇIKLAMA YAPTI SADECE İHRACATÇILARA VERİLECEK DİYE FAKAT RESMİ BİR YAYINLAMA OLMADI SİZCE LİMİTLER AÇILIR MI NE YAPMAK LAZIM NE KADAR BEKLİCEZ ONAYLI LİMİTİ KULLANMAK İÇİN

    • Seda Hanım,

      KGF limitleri maalesef açık değil. Son dönemlerde de açılacağı sürekli konuşuluyor ama sizin de bahsettiğiniz gibi belirli bir zümreye açılabilir bu limitler. Netlik kazanan bir mevzu değil.

  61. Iyi çalışmalar
    Kgf limitleri ve başvuruları tekrar an itibariyle açılmış duyumu var dogru mu şimdiden teşekkür ederim

    • Bayraklar,

      KGF limitleri henüz açılmış değil.
      Ancak Bankalar ellerinde ufak tefek limitleri kullandırmaya devam ediyor.
      Sorduğunuz genel geçer olan, son 50 milyar tl limitin ne zaman açılacağı sorusuysa.. Biraz daha bekleyeceğiz diye düşünüyorum.

  62. Vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim iyi calismalar

  63. Slm kgf erken kapama cezası varmıdır

    • Emre Bey,

      KGF erken kapama komisyonu bulunmamaktadır.
      Bankaların imzalanan GKS’ye istinaden %4’e kadar erken kapama komisyonu alma hakkı vardır.

  64. bankada kgf ve taksitle mülk aldığım 2 ayrı kredi mevcut. taksitle aldığım gayrimülkü borcu bitmeden satıyorum. banka kgf kredisi için bizden yaklaşık kgf borcunun yarısı tutarında ayrı bir teminat veya bloke para istiyor. taksitler düzenli ödendiği halde böyle bir şey isteme hakları varmı? ayrıca mevcut kgf kredisini bize mevcut krediyi sağlama almak için kullandırmışlardı,bize herhangi bir para vermeyip eski ticari krediyi kapatmışlardı. böyle bir şeye hakları varmı? yoksa bunu şikayet edebileceğimiz bir mercii varmıdır?
    teşekkürler

    • Yağız Bey,

      KGF kredisinde bankanın onay şartlarına bakmak lazım. Çünkü sizlerden ipotek alarak almış olduğu yeri müteselsilen KGF’ye teminat vermiş olabilirler. Temel mantığı şu şekildedir. KGF size kullandırılan kredinin %90’ına kefildir. Ancak kredinin teminat şartlarında ipotek varsa ve sizden bu ipotek de alınmışsa, alınan ipoteğin %90’ı KGF’ye aittir.

  65. merhabalar, kgf limitlerinin acıldıgı söyleniyor.

    • Alper Bey,

      KGF limitleri henüz açılmadı. Ocak 2018 içinde açılacağı, Meclis 2018 bütçe çalışmaları bitsin bekleniyor.

  66. Mrb kgf kullanım durumu nedir acaba Albaraka kullandırmaya başlamış Akbank’ın limiti yoktu oda başlamış genel olarak bankalar ne zaman başlayacak acaba halk bank ve İng bankası şimdiden tşk ederim cevabınız için

    • Gökhan Bey,

      KGF limitleri çıktığı zaman birçok bankaya dağıtılıyor.
      Bazı bankalar bu limitleri hemen tüketti bazıları da ellerinde bekletti. Albaraka kgf limiti yeni bir limit değil. Muhtemelen vermediği limitleri kullandırıyor. Güncel olarak herhangi bir bankada limit boşluğu bulunmamaktadır.

  67. LİMİTLER NE ZAMAN AÇILIR BİLGİNİZ VAR MI?

    • Seda Hanım,

      KGF limitleri ocak 2018 içinde açılacak diye duyuyoruz.
      Bütçe görüşmelerinin bitmesini bekliyoruz.

  68. Ing ye ve halkbanka haftaya limit geliyor ama daha önce onaylamis kredilere kullandıracak aynı akbank gibi

    • NERDEN DUYDUNUZ SEDA HANIM ?

    • Seda Hanım,

      KGF kredilerinde maalesef limit yok.
      Açıldığı an öncelik verdikleri kredi tipleri de daha önceden onaylanmış kredileri değil, teminatlandırmak istediği yüksek tutarlı krediler gibi duruyor. Diğer taraftan son açılacan 50 milyar tl kgf limiti dış ticaret firmalarında kullanılacak şeklinde söylemler de mevcut.

  69. Merhaba.ben turkiyenin dogusunda bir fabrika buldum.burayi satin almak istiyorum ancak yeni sirket kurup bu fabrikayi satin almayi dusunuyorum.sorum su yaklasik 5 milyon tl gibi bir rakama bu fabrikayi alacagim.kgf den hemen isletme sermayesi ve buyutmek icin faydalanabiliyormuyum yoksa bir sure gecmesi gerekiyormu.tesekkurler

    • Selçuk Bey,

      KGF kredisinin temel şartlarından birisi asgari 1 yıl faaliyet gösteriyor olmak. Bunun için yeni açılmış veya kurulmuş bir firmada kgf kredisi kullanamazsınız. Bu tip kobi destek kredileri için KOSGEB projeleri mevcuttur. Hem yazımızı okuyup faydalanmanızı hem de Bölgenizdeki KOSGEB şubesine uğramanızı tavsiye ediyorum.

  70. Sayın yetkili,
    kgf limitlerindeki son durumu öğrenebilirmiyiz?Ay sonu limitler açılacağı yönünde bilgiler var ama son durumu sizden öğrenebilirmiyiz?

    • Baykal Bey,

      KGF 2018 limitleri açılmak üzeredir.
      Son 50 milyar tl kgf limiti birçok bankada açılacaktır.

  71. Merhaba benim yapılandırılmış borcum bulunmakta . KGF İLE KREDİ ALABİLİRMİYİM. Yardımcı olursanız sevinirim.

  72. Merhaba ben kgf kredisi kullandım fakat durumum kotulesti ödeyemez hale geldim banka yapılandırma yaparmı tekrardan yada ertelermi taksitimi

  73. Merhaba kgf limitim denizbanktan onaylandi hazine mustesarligi ile son protokol kaldi denildi ne zaman imza aşaması biter kredimizi kullanabiliriz

    • Özgür Bey,

      2018 kgf kredileri öncelikle dış ticaret hacmi yaratan müşterilere verilecektir.
      Bu konuda biraz daha beklemeniz gerekecek sanırım.
      KGF kredileri 2018 başlıklı yazımızı takip etmenizi önerebilirim.

  74. Bizde bir soru sorduk fakat cevap vermemişsiniz. Galiba soruya göre cevap veriyorsunuz. Lütfen yardımcı olun.

  75. Mrb benim sahis tekstil firmam var ankara geldim dosyami verdim kac gunde onaylanir kredim 4 yildir firmam var

    • İzettin Bey,

      KGF kredileri şartları 2018 yılı içinde değişti.
      Bunları yeni yazımızda bulabilirsiniz. Özellikle 2017 yılında dağıtıldığı gibi bir kaynak ile dağıtım yapmıyor Bankalar.

  76. sekerbanka olan bch ve kredi borcumu kgf kapsaminda 3 ay ertelemeli 36 ay lik krediye donusturdum

    banka ipotek falan istemedi ancak daha once calisanimin es lehine vermis oldugu 3. sahis ipotek vardi bankada KGF DEN DOLAYI 3. SAHIS A AIT IPOTEGIN COZULMESI DURUMU SOZ KONUSU OLUR MU ? BANKAYA BASKA BORC YOK

    • Serhat Bey,

      Bankanız isterse yapabilir. Ancak pratikte böyle bir şeyi yapacaklarını zannetmiyorum. Ortada Banka tarafından riskini garanti altına alabilecek bir teminat varken, teminat çözme işlemini gerçekleştireceğini düşünmüyorum.

  77. Başvurumuz banka tarafından onaylandı.Fakat hala kullanamıyoruz talep ettiğimiz limiti.Ne zaman bankalara limitler tanımlanacak?Bir bilginiz varmı?

    • Rıza Bey,

      KGF 2018 limitleri peyderpey açıklanmakta ve verilmektedir.
      Ancak sıkıntı KGF limitlerinden ziyade KGF faiz oranları tarafında. Merkez Bankasının faiz oranlarını arttırmasından sonra KGF’nin direttiği faiz oranları Bankalar açısından maliyete çok yakın. Haliyle kullandırmak istemiyorlar.

  78. Kgf başvurusu yapıldığında firmanın 2017 cirosu 11.500.000 tl çalışan sayısı 197 kişi Ve 2018/1 dönem firmanın çalışan sayısı 261 olmuş ciro 3.300.000 tl bu firma kobi olarak başvuru yapabilir mi ?

    • Ferit Bey,

      KGF 2018 kredileri altında sorularımızı yanıtlıyoruz.
      Ancak kısaca cevap vermek istiyorum bu başlık altından da sorunuza..
      KGF’nin KOBİ tanımını önemli. 250 çalışan altı ve 40 milyon cironun altında olması diyor tanımda.. Eğer personel sayınız 250 üzerindeyse KGF kredisinden faydalanamazsınız.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Her türlü bankacılık, finans, kredi notu ve kredi bilgisi sorunuzu yönlendirebilirsiniz.[ Soru - Cevap ]
+