En çok tercih edilen kripto para birimlerinden biri olan ethereum fiyat analizlerine geçmedenDevamını Oku »
Yatırım Bankacılığı
Yatırım Bankacılığı ile ilgili haberler ve genel bilgilerin olduğu kategori sayfası.
-
2020 Yılı Ethereum ATH’si ve Ethereum Değerlendirmeleri
-
100.000 TL’ye En Çok Faiz Getiren En İyi 10 Banka
Tasarrufunuzu bankalar kanalıyla değerlendirmenin birçok alternatifi var. Ülkemizde en çok kullanılan tasarruf yöntemlerinden birisi de vadeli mevduat hesabı. Hatta kullanımı o kadar fazla ki ülkemizde dünyada eşi benzeri olmayan alternatif vadeli mevduat hesapları üretildi. Kimi bankada ismi ING turuncu hesap, kimisinde kiraz hesap, kimisi en-para mevduat, kimisi şubesiz mevduat, kimisinde de deniz hesap.. Bugün her birinin ne olduğunu anlatmaktan daha çok vadeli mevduat hesabı nasıl açılır, 100.000 tl nin aylık faizi ne kadar, 50 bin liranın aylık faizi ya da 500.000 tl aylık faiz getirisi ne olur gibi soruları cevaplamanın temel mantığından bahsedeceğimDevamını Oku »
-
2016 Yılında Değersiz Para Birimleri Hangileri?
Kredi Notu tarafında bilgi vermemizin asıl sebebi aslında para. Nihayetinde ortada yabancı para cinsinden bile olsa talep ettiğimiz şey para. Ve bazı para birimleri gerçekten değersiz. Kullanılan para birimleri, her ülkenin kendi Merkez Bankası tarafından belirlenen ve o ülkenin ekonomisine, alışverişine yön veren değerlerdir. Bu değer kişi bazlı ortaya koyulduğunda hayat standartlarını oluşturan yegane temellerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Paraya verilen değeri manevi ve maddi olarak sınıflandırabiliriz. Manevi değere kişi bazlı bakıldığında farklı anlamlar getirsede finansal açıdan bakıldığında 4 temel işlev olarak karşımıza çıkar. Bunlar;
- Değişim Aracı ,
- Hesap ve Değer Birimi ,
- Değer Biriktirme ve Spekülasyon,
- İktisat Politikası Aracı
Dünyada 200’den fazla resmi para birimi olduğu bilinmekte. Birleşmiş Milletler dediğimiz ülkelerde ise 180 ulusal para birimi olduğunu kabul ediliyor.Devamını Oku »
-
Finansal Piyasalar Baskı Altında
Neyin nasıl fiyatlanacağı konusunda kafaların zaten çok karışık olduğu piyasalarda, dünün en önemli haberi S. Arabistan, Venezüella, Katar ve Rusya’nın petrol üretimini Ocak ayındaki seviyelerde “dondurma” kararı almaları idi. Piyasa habere sevinse mi üzülse mi bilemedi, zira farklı beklentiler hala sürüyor. Üstelik iş göründüğünden çok daha karışık…
Yukarıdaki ülkelerin ilk üçü OPEC üyesi. Ama yaptıkları anlaşma OPEC’i bağlamıyor. Yine de bu üçlünün toplam üretimi, OPEC’in günlük üretiminin %40’ı. Zaten S. Arabistan da kabaca OPEC üretiminin 1/3’ünü tek başına sağlıyor. Dolayısıyla bu anlaşmada dikkat çeken ve sormamız gereken Suudilerin şu anda neden böyle bir anlaşmaya imza attıkları. Devamını Oku »
-
Parasal Genişleme de Bir Yere Kadar
Geçen hafta piyasalar küresel likiditenin artacağı beklentisinin yarattığı heyecanla toparlandılar. Bu heyecan bu hafta başında da bir şekilde korunuyor. Yurtiçi piyasalarda da geçen hafta bu beklentilerle iyimser seyir izlemiştik. İyimserliğin devam edip etmeyeceğine karar vermemiz için ise her şeyden önce altta yatan varsayımları sorgulamamız gerek.
Piyasalar bir kez daha piyasalardaki likiditenin artacağı beklentisini satın alıyorlar. Bu konuda sahneye ilk çıkan, hatırlayacağınız üzere, ECB olmuştu. Önceki hafta ECB Başkanı Draghi, yeni parasal teşvikler geleceği beklentisini güçlendiren açıklamalar yaptıktan sonra, FED de küresel gelişmelerden kaygılı olduğunu FOMC karar metnine sıkıştırıvermişti.Devamını Oku »