Anasayfa » Halk Bankası » 2016 Sıfır Faizli Esnaf Kredisi

2016 Sıfır Faizli Esnaf Kredisi

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatiflerinin kaynak sağladığı Sıfır Faizli (0 faiz) Esnaf Kredisi Ocak 2016 döneminden bu yana verilmektedir. Oda üyesi olan bütün esnaflar bu krediden yararlanabilir. Ancak bir takım şartları var.

Sıfır Faizli Esnaf Kredisinin amacı işyerinin modernizasyonu, hammadde veya döner sermaye ihtiyaçlarını karşılamak, ekipman veya demirbaş alımı veya makine alımlarının finansmanına yönelik olabilir.

Özellikle 2016 esnaf kredileri faiz oranları oldukça yükselmiş ve 2016 yılı faiz oranlarının da bir süre daha düşmeyeceği göz önüne alındığında Esnaf Kefalet kredisi olan sıfır faizli kredinin oldukça mantıklı bir kredi olduğu söylenilebilir.

Sıfır faizli esnaf kredisinden nasıl yararlanabiliriz? Hangi şartları sağlamak gerekir?

  • Eğer daha önceden alınmış ve hala borcunu ödediğiniz bir KOSGEB krediniz varsa bu krediden yararlanamıyorsunuz.
  • 2015 yılından 2016 yılına sarkan, Esnaf Kefalet’ten alınmış bir krediniz varsa yine bu krediden yararlanamıyorsunuz.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifleri Halk Bankası ile anlaşmıştır. Kredi başvurularını öncelikli olarak kooperatiflere yapacak esnaflar daha sonra kredinin nihai sonuçlarını almak için Halk Bankası şubelerine uğrayacaktır.

Bu tip kredi kararları çoğu kez politik/siyasi olarak alınır. 2016 yılı içinde de esnaf kredi kooperatiflerinin bu krediye ayırdığı toplam bütçe 250 milyon TL olduğu söylenmektedir. Ayrılan bütçenin Mart ayı sonuna doğru bittiği ve artık kullanılmadığı yönünde bilgi alınmıştır. Ancak yeniden açılabilecek olan kredinin üst limiti 30.000 TL, maksimum vadesi 60 aydır. Bu süreçte sermaye bedeli olarak toplamda 400 TL tutarınızı Halk Bankası bloke etmektedir. Ancak kredi taksitleri bittiği zaman bu tutarı geri alabilmektesiniz.

Hakkında Banka Notu

2007'den bu yana Bankacılık yapıyorum. Gişe Asistanlığı, Ticari MHT (müşteri hizmet temsilcisi), Tarım Bankacılığı Portföy Yöneticiliği, Kobi Portföy Yöneticisi, Nakit Yönetimi Bölge Satış Temsilciliği ve OBİ Bankacılığı Bölge Satış Yönetmenliği ünvanlarında çalıştım. 2017 yılından bu yana Şube Müdürlüğü yapıyorum. Her pozisyonda çalışmanın, şubeyi ve Bölge Müdürlüğü'nden bakmanın kattığı değerle #KrediNotu, #BankaNotu, #Bankacılık, #Kredi ve #KrediKartı gibi bankacılığın ana ürünleri yanında her şeye değinmeye çalışıyor, sorulan sorulara çözüm(ler) üretiyorum.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Her türlü bankacılık, finans, kredi notu ve kredi bilgisi sorunuzu yönlendirebilirsiniz.[ Soru - Cevap ]
+