Bankacılık Terimleri

Banka Kredi Notu Sorgulama Öğrenme Hesaplama ile ilgili genel bilgilerin bulunduğu blog.

  • Korona Virüsü ile İş yeri Zorunlu Kapatılınca Kredi Borçları Ne Olacak?

    Korona Çin’de başladı ve adım adım dünyaya nasıl yayıldığına tanık oluyoruz. Aktif vaka sayıları gün geçtikçe artıyor, paralel olarak da ölüm sayıları hızla artış gösteriyor. İtalya’daki korona vakaları, İran’daki korona vakalarının rakamları haber olarak sosyal medya ve haber ajanslarına düştükçe tedirgin olmamak mümkün değil.Devamını Oku »

  • BCH Kredisi veya Rotatif Kredi Nedir ve Nasıl Hesaplanır

    Ticari krediler içinde en çok kullanılan kredilerden biri BCH diyebiliriz. Bazı bankaların Rotatif Kredi de dediği BCH kredisinin açılımı “borçlu cari hesap” şeklinde tanımlanır. BCH kredisi nedir, ne zaman bch kredisi kullanılmalı, bch kredisi alırken neye dikkat etmeliyiz, bch kredisi faiz hesaplama nasıl olur, kmh ve bch arasındaki fark nedir gibi akıllara gelen birçok sorunun cevabını bu yazımızda vermeye çalışacağız.Devamını Oku »

  • Maaş Hesabıma Konulan Bloke Nasıl Kaldırabilirim?

    Maaş hesabıma bloke konulmuş durumu sizi tedirgin edebilir. Ancak bankacılıkta en çok karşılaştığımız durumlardan birisi maaş hesaplarına bloke koyma işlemidir. Tüketici birçok kez maaş hesabına konulan blokenin sebebini bilmeden hesabındaki bakiyeyi almaya gelir ancak herhangi bir tasarrufta bulunamaz. Hesapta bakiye görülür ancak banka personeli tarafından ödenemez. İnternet üzerinden havale veya eft yapmak istersiniz ancak sistem buna da müsaade etmez. Bu birçok kez maaş hesabına konulan bloke olabileceği gibi vadesiz hesaba konulan bloke ve/veya vadeli hesabına konulan bloke de olabilir.

    Bu yazımızda banka blokesi nedir, maaş blokesi ne anlama gelir, hesaba blokeyi kim koyar, maaş blokesi nasıl kaldırılır, maaş blokesi kaldırma dilekçesi bankaya verilmesi zorunlu mudur, emekli maaş hesabına bloke konulması, emekli maaş hesabındaki blokeDevamını Oku »

  • Kredi Notu ve Krediler

    Artık her şey parayla çalışır duruma geldi ve biliyoruz ki para olmadan, iğne bile alınamıyor. Herkes bir iş ile uğraşıyor fakat fiyatı yüksek olan ürünleri, yalnızca yeteri kadar parası olanlar alabiliyor. Yani parası olanın hüküm sürdüğü bir dönemde yaşıyoruz. Ama üzülmeyin artık bankalar sizlere istediğiniz paraları kredi olarak veriyor. Tek aradıkları şart sizlerin çalışıyor ve gelirinizin olduklarını görmeleridir. Tabi kredi notlarını da unutmamak gerekir.Devamını Oku »

  • Bankaların Çalışma Saatleri 2017

    Türkiye Bankalar Birliği verilerine baktığımızda ülkemizde faaliyet gösteren banka sayısı 47’dir. 47 Bankanın 34’ü mevduat bankasıdır. Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı sermayeli bankaların sayısı 21’dir. Diğer taraftan ülkemizde gösteren tüm bankaların şube sayıları toplamı 10.667 adet olup, bu bankaların yurt dışındaki toplam şube adedi 79’dur.

    Türkiye’de faaliyet gösteren kaç banka var sorusu düzenli olarak akıllara gelir. Bu bilgiye en net ulaşabileceğimiz kaynak TBB verileridir. Detaylı bilgi almak isteyen ziyaretçilerimiz TBB adresini ziyaret edebilirler.Devamını Oku »

Başa dön tuşu