Anasayfa » Krediler » 2017 Konut Kredisi Faiz Oranları düşer mi?

2017 Konut Kredisi Faiz Oranları düşer mi?

Dünyada da artış gösteren ama ülkemizde dünya ile kıyaslandığında çok daha yüksek oranlarda seyir eden konulardan birisi de konut satın almak. Eskisiyle kıyaslandığında konut sahibi olmak artık daha kolay ve hesaplı. Bankaların konut kredilerine sağladıkları avantajlar, çıkarmış oldukları konut kredisi kampanyaları ve hatta son dönemde çıkan yeni Bankacılık düzenlemesiyle birlikte konut kredisi yüzdesi vatandaşlarımızı konut sahibi etmeye teşvik etmektedir.

Biliyoruz ki eski uygulamaya göre ekspertiz değerinin yüzde yetmişbeşi (%75) kredilendirilebiliyordu. Ancak Ekim 2016 yılında çıkan yeni uygulamaya göre konut kredisi evin değerininin yüzde seksenine (%80) kadar verilebiliyor. Çıkan yeni uygulamayla birlikte artık konut kredisi evin değerinin yüzde kaçına veriliyor sorusu da cevaplanmış oluyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ağustos 2016 tarihinde “konut kredisi faiz oranlarını düşürün” çağrısı üzerine başta Ziraat Bankası konut kredisi ve Denizbank konut kredisi ‘nın yapmış olduğu fiyat güncellemeleri ile konut kredisi faiz oranları 2016 yılında düştü. Bu da daha önce “düşer” diye öngörüsünde bulunduğumuz yazımızı doğruladı ve fiyatlar bu tarafa doğru hareket etmeye başladı.

Peki 2017 yılı konut kredisi faiz oranları düşer mi sorusuna ne cevap vereceğiz? Çünkü bakıldığında bir taraftan yükselen emtea değerleri, konut fiyatları ve işçilikler mevcut. Aynı zamanda konut ülkemizin önemli ekonomi lokomotiflerinden birisi. Ülkedeki inşaat/konut ekonomisinin durması veya yavaşlaması beraberinde birçok sektörü de olumsuz etkilemektedir.

Bizler konut kredisi faiz oranları düşer mi veya konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer 2017 diye soran/merak eden kişilere mutlaka beklemelerini tavsiye ederiz. Çünkü ekonomik göstergeler ne kadar kısa vadede doları, borsa endeksini yukarıya doğru çekiyor gibi gösterse de konut kredisi faiz oranları 2017 döneminde aşağı yönlü oynayacağını düşünüyoruz.

Mevcutta bir konut krediniz varsa ve yüksek faiz oranlarıyla kullanmışsanız konut kredisi başka bankaya nasıl taşınır yazımıza mutlaka göz atınız. Uygun faiz oranı ve kredi maliyeti yakaladığınızda bu yönde bir iyileştirme yapmanızı tavsiye ederiz. Aynı zamanda konut kredisi ekspertiz raporu ile ilgili yazımıza da göz atıp burada belirtilen konut değerinin artık %75’i ile değil %80’i ile kredilendirildiği tarafındaki bilgiye dikkat ederek konut kredisi başvurusu yapınız.

Hakkında Banka Notu

2007'den bu yana Bankacılık yapıyorum. Gişe Asistanlığı, Ticari MHT (müşteri hizmet temsilcisi), Tarım Bankacılığı Portföy Yöneticiliği, Kobi Portföy Yöneticisi, Nakit Yönetimi Bölge Satış Temsilciliği ve OBİ Bankacılığı Bölge Satış Yönetmenliği ünvanlarında çalıştım. 2017 yılından bu yana Şube Müdürlüğü yapıyorum. Her pozisyonda çalışmanın, şubeyi ve Bölge Müdürlüğü'nden bakmanın kattığı değerle #KrediNotu, #BankaNotu, #Bankacılık, #Kredi ve #KrediKartı gibi bankacılığın ana ürünleri yanında her şeye değinmeye çalışıyor, sorulan sorulara çözüm(ler) üretiyorum.

2 yorum

  1. yazıların yazıldığı tarih belli değil, merkez bankası faiz artırımı yaptı, bu ilerde konut faizlerine yansır mı yansımaz mı, bu yazı faiz artırımından önce mi sonramı yazıldı…..

    • Recep Bey,

      Yazılarımızın yazıldığı tarih ilgili kategori altından bakıldığında görüntülenebiliyor aslında. Sorunuza cevaben şunları diyebiliriz.

      MB herhangi bir faiz indirimi yapmadı. konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesine yönelik çağrısı olmuştu. Buna ilk cevap veren Banka Ziraat Bankası oldu ve faiz oranlarını 60 ayda %1’in altına düşürdü. Önce DenizBank sonrasında da birçok özel banka konut kredisi faiz oranlarını düşürdü. Bugün itibariyle %0.88 faiz oranı 120 ay için konuşulabilmektedir.

      Yazıyı bu tarihlerden sonra yazmıştık. Her ne kadar yabancı paranın yükselmiş olması (YP), Türkiye’de birçok ekonomik olumsuzluğun yaşanmasına rağmen konut kredisi 2017 faiz oranları düşme eğilimine devam edeceğini öngörüyoruz.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Her türlü bankacılık, finans, kredi notu ve kredi bilgisi sorunuzu yönlendirebilirsiniz.[ Soru - Cevap ]
+