Anasayfa » Krediler » KGF / PGS Kredileri Nedir ve Nasıl Alınır?

KGF / PGS Kredileri Nedir ve Nasıl Alınır?

KGF kredisi nedir ve KGF kredisi nasıl alınır ile ilgili birçok soruyu yanıtladıktan sonra 2017 KGF gündemiyle ilgili çok önemli değişiklikler oldu. Daha önce sadece KGF Hazine kredisi ve KGF Özkaynak kredisi (kefaleti) ile verilen kefaletlere artık daha hızlı sonuçlandırılabiliyor. Hızlı KGF kredisi sonucunu nasıl elde edebilirsiniz ve süreci nasıl daha hızlı sonuçlandırırız sorularına sistemi kısaca anlatarak başlayabiliriz.

KGF sisteminde yeni dönem PGS (Portföy Garanti Sistemi) başladı.

KGF PGS nedir ve KGF pgs nedir ile başlayalım. KGF eskiden 18 adımda sonuçlandırdığı işlemleri artık 7 adımda sonuçlandırabiliyor. Üstelik KGF’nin kendisi krediyi değerlendirmiyor. Burada bütün süreci KGF başvurusu yapan Bankaya bırakıp, riskin takibini de Bankanın kendisine veriyor. Peki bunu niçin bu kadar kolay yapıyor derseniz KGF batak oranının takibiyle ilgilenmiyor diyebiliriz. “Nasıl?” diye soracaksınız. Şöyle anlatalım. KGF PGS ile %7 batak (npl) sınırlaması getirildi. Örneğin 100K kadar verilmiş kredilerden batan kredi tutarı 7K’yı geçtiği an KGF yeni bir kgf pgs kredisi verilmesine izin vermiyor. Tüm risk Bankada olması ve batak kredi (NPL) oranlarının da aynı Bankadan takip edilmesi nedeniyle süreç çok daha hızlı ilerliyor.

KGF pgs masrafları nedir ve KGF komisyonları pgs süreci devreye alındıktan sonra değişti mi sorusu ile de bilgi verelim. KGF Hazine (eski sistem, yeni adı KGF PLS Hazine)’de kgf kefalet komisyonu açılan limitin %1’i kadardı ve başvuru ücreti 500 TL idi. Bu kural seti eski tip başvurularda hala geçerli. Ancak KGF PGS komisyonları ile kefalet komisyon oranı %0.5 (binde beş)’e ve başvuru ücreti de 250 TL’ye indi.

Kredi Garanti Fonu web sitesi üzerinde birçok yanıta ulaşabiliyoruz ancak bu tip kefaletlerde bilinmesi gereken en önemli şey sadece nakdi kredi verilebilmesidir. Yani teminat mektubu, doğrudan borçlanma sistemi (dbs), akreditif gibi gayrinakdi krediler için halen daha eski sistemin (kgf pls hazine) kullanılması gerekmektedir.

KGF kredisi veren bankalar ; DenizBank, Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Eximbank, Ziraat Katılım Bankası, Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Alternatifbank, Asya Katılım Bankası, Burgan Bank, Finansbank, HSBC, ING Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Yapı ve Kredi Bankası’dır.

KGF pgs hangi sektörler yararlanabilir, kgf üst limitleri, hangi kobiler kgf kredilerinden yararlanabilir sorularına da aşağıdaki tablo ile yanıt verebiliriz.

kgf kredisi üst limitleri

Bu yazımızın altından kgf kredileri, kgf başvuru evrakları, kgf kredisi veren bankalar, kgf başvuru girişi, kredi garanti fonu denizbank, kgf iletişim, kgf başvuru ücreti ne kadar, kredi garanti fonu faiz oranları, gibi birçok konuda sorularınızı bizlere yönlendirebilirsiniz. Elimizden geldiğince cevap vermeye çalışacağız.

Hakkında Banka Notu

2007'den bu yana Bankacılık yapıyorum. Gişe Asistanlığı, Ticari MHT (müşteri hizmet temsilcisi), Tarım Bankacılığı Portföy Yöneticiliği, Kobi Portföy Yöneticisi, Nakit Yönetimi Bölge Satış Temsilciliği ve OBİ Bankacılığı Bölge Satış Yönetmenliği ünvanlarında çalıştım. 2017 yılından bu yana Şube Müdürlüğü yapıyorum. Her pozisyonda çalışmanın, şubeyi ve Bölge Müdürlüğü'nden bakmanın kattığı değerle #KrediNotu, #BankaNotu, #Bankacılık, #Kredi ve #KrediKartı gibi bankacılığın ana ürünleri yanında her şeye değinmeye çalışıyor, sorulan sorulara çözüm(ler) üretiyorum.

2 yorum

  1. Merhabalar
    Bizim bir inşaat Şirketimiz var. Şirketimiz var KGF kredisinden faydalanabilirmiyiz yukarıdaki tablo ya göre faydalanma imkanımız yok gibi. yanılıyormuyum. bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. iyi çalışmalar

    • Haluk Bey,

      İnşaat şirketleri de KGF kredilerinden yararlanabiliyor.
      Önemli olan firmanın bilançoları, faaliyet yapıları, devam eden veya bitirilmiş projeler vs. vs.
      Eğer firmanın veya ortaklarının kredi sicillerinde bozukluk yoksa firma veya ortaklar adına gelmiş haciz, icra, kötü çek kayıtları yoksa problem olacağını zannetmiyorum. Ancak incelemek ve değerlendirmek gerekir. Kesin olur veya olmaz kanaatine varmak yanıltıcı olacaktır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Her türlü bankacılık, finans, kredi notu ve kredi bilgisi sorunuzu yönlendirebilirsiniz.[ Soru - Cevap ]
+