Anasayfa » Kredi Kartı » Kredi Kartı ile Fatura Ödeme Nasıl Yapılır?

Kredi Kartı ile Fatura Ödeme Nasıl Yapılır?

Günümüzde ödeme işlemlerinin önemli bir kısmı için kredi kartı kullanılmaktadır. Bir taraftan da hayatımızdan hiç çıkmayan fatura ödemeleri. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki kredi kartıyla fatura ödeme nasıl olur diyen kişi sayısı azımsanmayacak kadar çok. Bunun üzerine kredi kartıyla fatura ödemek üzerine bir yazı derlemeye karar verdik ve kartla fatura ödemenin avantajları ve dezavatajları ile ilgili yazalım dedik.

Fatura ödeme seçenekleriden en çok kullanılanı artık kredi kartı ile fatura ödeme yöntemidir. Birçok bankanın fatura sahibi olan firmalarla anlaşmaları olur. Bunun üzerine nihai kullanıcıya ödeme kolaylığı sağlayabilmek adına alternatif ödeme noktaları oluşturulur. Örneğin trepaş fatura ödeme yapmak isteyen tüketicinin bazı bankalarda sadece atm’lerde, bazı bankalarda sadece gişe kanallarından, bazı bankalarda sadece otomatik ödemeyle ve/veya tüm ödeme noktalarından ödeme yapabildiği görülmektedir. (Firmalar bunu genelde faturanın arka tarafında belirtir.) Ancak belirttiğimiz gibi her faturanın ödeme kaynağı bankalar olmayabilir. Bankalar olsa bile her fatura kredi kartı ve/veya farklı bir kanal ile tahsil edilmeyebilir.

Kullanıcı otomatik ödemeyle fatura ödeme talimatını Bankasına verir ve bir ödeme aracı belirler. Bu aracı belirlerken hesap seçeneğini seçebildiği gibi kredi kartı seçeneği de seçilebilir. Kredi kartı seçilmesi halinde faturanın son ödeme tarihi geldiğinde kullanılabilir limit içinden fatura tahsil edilir ve kart sahibi bunu kartın ekstresi kesilip son ödeme tarihi geldiğinde ödeyecek hale gelir. Buradaki en önemli ayrıntı kartla fatura ödeme yapan tüketici faturasını ödediği tarih ve kredi kartı ekstre tarihi ayarlayabilirse 45 gün sonra ödeme yapabildiği bir avantajı yakalamasıdır. Yine başka bir avantaj olarak bankaların otomatik ödeme kampanyaları sunulabilir. Dönem dönem Bankalar 2 veya 3 otomatik ödemenin kredi kartı üzerinden olması halinde ilâve bonus, para puan, axess puan, chip para gibi ödül vermektedir. Bu kampanyalar takip edilerek kazanç sağlanılabilir.

Kredi kartıyla otomatik ödeme verme ufak da bazı faturalarda problem çıkartabiliyor. Örneğin faturanın son ödeme tarihi geldiğinde kartın limitinin müsait olmaması durumunda atladığınız faturalar olabiliyor. Ödediğinizi düşündüğünüz ama ödenmeyen. Bazı bankaların iletişim merkezleri bunu SMS olarak bildiriyor. Bu bankaları tercih etmenizi öneririz. Yine kredi kartıyla otomatik ödeme masrafı alan bankalar da söz konusu. Firma ve Banka arasındaki anlaşmaya istinaden bu tip masraflar alınabiliyor. Ekstrenizi takip etmenizi öneririz.

Hakkında Banka Notu

2007'den bu yana Bankacılık yapıyorum. Gişe Asistanlığı, Ticari MHT (müşteri hizmet temsilcisi), Tarım Bankacılığı Portföy Yöneticiliği, Kobi Portföy Yöneticisi, Nakit Yönetimi Bölge Satış Temsilciliği ve OBİ Bankacılığı Bölge Satış Yönetmenliği ünvanlarında çalıştım. 2017 yılından bu yana Şube Müdürlüğü yapıyorum. Her pozisyonda çalışmanın, şubeyi ve Bölge Müdürlüğü'nden bakmanın kattığı değerle #KrediNotu, #BankaNotu, #Bankacılık, #Kredi ve #KrediKartı gibi bankacılığın ana ürünleri yanında her şeye değinmeye çalışıyor, sorulan sorulara çözüm(ler) üretiyorum.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Her türlü bankacılık, finans, kredi notu ve kredi bilgisi sorunuzu yönlendirebilirsiniz.[ Soru - Cevap ]
+