Anasayfa » Krediler » Geri ödemesiz kredi var mı? Nasıl alınır?

Geri ödemesiz kredi var mı? Nasıl alınır?

Geri ödemesiz kredi, hibe kredi veya bedava kredi mevcut. Ancak birçok kişi kredi şartlarını nasıl sağlayacağını veya geri ödemesiz kredileri nasıl alabileceğini bilmiyor. Bu kredi tiplerini incelediğimizde birkaç ana başlık altında toparlayabiliriz.

Geri ödemesiz kredi almak isteyen kişiler önce yerel hibe fonlarını takip etmelidir. Çünkü Avrupa Birliği Fonları alabilmek için öncelikli olarak bu tip fonlara başvuru yapılması ve hazırlık yapılması gerekmektedir.

Yerel Fonlar nelerdir? Yerel Hibeyi nereleri verir?

Araştırma/Geliştirme aşamasındaysanız, TÜBİTAK sektör ayırmaksızın yenilik yapan bütün firmaları uzun yıllar desteklemektedir. Ülkemizdeki çok büyük markalar her yıl bu yerel fonu kullanmaktadır. Ancak KOBİ’lerin bu fonları kullanmadığı gözlemlenince 2007 yılında TÜBİTAK bu fon için kriter değişikliğine gitmiştir. 250 kişiden az çalışanı ve yıllık 25 MIO TL cironun altındaki firmalar sadece bu fondan yararlanmaktadır.

Kobi AR-GE Başlangıç Desktep Programı ile yeni bir ürünün geliştirilmesi, ürün kalitesinin veya standartlarının yükseltilmesi veya maliyetlerinin düşürülmesine ilişkin bir çalışma yapıldığı an kullanılacak fondur. Yine TÜBİTAK tarafından verilmektedir. Yıllık 400.000 TL üst sınır ve 18 ay vadelendirilebilmektedir. AR-GE için yapılan harcamaların %75’i geri ödemesiz olacak şekilde desteklenir.

Geri ödemesiz kredi ifadesinin tanımı bile güzel. Alıp, ödemediğini anlatmaya çalışan bir kredi 🙂 Bazen böyle bir kredinin olmadığını düşünüyor insan. Hatta çoğu zaman alıp, geri ödemediğin bir kredi olabilir mi diye soruyor insan. Ancak biraz araştırdığınızda geri ödemesiz tarım kredileri, geri ödemesiz kobi kredileri ve geri ödemesiz yatırım kredilerinin olduğunu öğreniyorsunuz. Özellikle Tübitak tarafında sektör ayırmaksızın her türlü desteği verdikleri, birkaç projesinde yatırımın tamamını finanse ettikleri özel alanlar mevcut.

Tarımsal amaçlı verilen bir diğer hibe de Tarım Bakanlığı Kırsal Kalkınma adı altında verilen desteklerdir. Yılda bir veya iki defa verilmektedir. Tarımsal ve Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, ambalajlanması veya depolanması üzerine verilebildiği gibi çiftçilerin desteklenmesi amaçlı makine ve ekipman desteği olacak şekilde de verilmektedir. Balyalama makinası, sılaj makinası, soğuk hava depoları, mısır hasat teblası gibi birçok ürünün desteği verilmektedir. Bu dönemler Tarım Bakanlığının internet sitelerinde belirtilmekte olup, hangi ürünlere ve projelere destek verildiği belirtilmektedir.

Hakkında Banka Notu

2007'den bu yana Bankacılık yapıyorum. Gişe Asistanlığı, Ticari MHT (müşteri hizmet temsilcisi), Tarım Bankacılığı Portföy Yöneticiliği, Kobi Portföy Yöneticisi, Nakit Yönetimi Bölge Satış Temsilciliği ve OBİ Bankacılığı Bölge Satış Yönetmenliği ünvanlarında çalıştım. 2017 yılından bu yana Şube Müdürlüğü yapıyorum. Her pozisyonda çalışmanın, şubeyi ve Bölge Müdürlüğü'nden bakmanın kattığı değerle #KrediNotu, #BankaNotu, #Bankacılık, #Kredi ve #KrediKartı gibi bankacılığın ana ürünleri yanında her şeye değinmeye çalışıyor, sorulan sorulara çözüm(ler) üretiyorum.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Her türlü bankacılık, finans, kredi notu ve kredi bilgisi sorunuzu yönlendirebilirsiniz.[ Soru - Cevap ]
+