Kredi Kartı Borcu Nedeniyle Eve Haciz Gelir mi?
69

Günümüzde Kredi Kartı almak eskisi gibi kolay değil. Yeni çıkan BDDK kararı gereği artık elde edilen resmi gelire (bordro, vergi matrahı vs.) göre sahip olduğunuz bütün kredi kartları limitiyle ilgili sınır geldi. Cebinizdeki tüm kredi kartları limitlerinin toplamı, elde ettiğiniz resmi gelirin 4 katını geçemeyecek. Eğer gelir ispatlanmıyorsa (gayri resmi mevcutsa) toplam kredi kartı limitinin 1.000 TL’yi geçemeyeceğini biliyoruz.

Yukarıda bahsettiğimiz BDDK kararı daha öncesinde alınmış olan kredi kartlarını tabi ki kapsamıyor. Bu aslında kredi kartı kullanıcısına iki şekilde geriye dönüyor. Birincisi sahip olunan kredi kartı limitleri yüksek olan kredi kartı sahiplerinin kartlarını iptal ettirmemesi oldukça önemli. Zira bu limitleri yeniden almak BDDK kredi kartı limit düzenlemesi kuralına takılabilir. İkincisi kapatılan kredi kartlarından sonra başka bir bankadan onaylanması o kadar kolay değil. Alınabilmesi için banka notu yanında birçok değerlendirme kriteri mevcut.

Bankalar açısından kredi kartı bilançolarının en önemli gelirlerinden birisi olsa da bir de işin tüketici tarafı mevcut. Hayatımızın en önemli parçalarından birisi haline gelen kredi kartlarını “birçok kullanıcı bir daha geri ödenmeyecek borç” gibi görüyor ve bankanın açtığı bu limiti hunharca kullanıyor. Bu durum çoğu zaman eve gelen icra, alınan kırmızı kalem, güvenilmez kişi, iş yerine gelebilecek haciz gibi durumlara neden olabiliyor.

Kredi kartlarında da haciz süreci tıpkı Bankalara ödenmeyen diğer borçlar gibi avukat sürecine gidecektir. Kart borcu düşük olan kredi kartı borçlularına, borçtan daha fazla avukat masrafı vs. olduğu için yasal takip süreci sağlıklı başlatılıp devam ettirilmese bile kart borcu yüksek olan kişilerdeki yasal takip süreci sıkı takip edilmektedir.

Özellikle kredi kartı borcu nedeniyle eve haciz gelir mi sorusuna verilecek yanıt maalesef “evet” tir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yorumlar (69)

  1. merhaba,benim bir bankaya 20.000 tl kart borcum var ve odeyemedim. banka bunu avukata verdi ve beni birkaç defa avukat aradi.ben de borcu odeyemeyecegimi belirttim.icra takibi baslatacaklarini soylediler.zerimde ev araba hicbir sey yok.bekarim ve annemle yasiyorum.ev annemin uzerine.herhangi bir yapilandirmaya da imza atmadim. devren kiralik bi sekilde kiz ogrenci yurdu isletiyorum.bina benim degil fakat isletmecisi ben gorunuyorum. bundan dolayi isyerime haciz gelirmi? yurtta bulunan esyalar haczedilir mi bunu ogrenmek istiyorum?

    • 27 Kasım 2016

      Hüseyin Bey,

      Öncelikli olarak bankalar tahsil edemedikleri borçların tahsil edilmesi üzerine hukuk birimlerine devrederler. Hukuk birimleri yöredeki/semtteki anlaşmalı olduğu avukata dosyayı atar ve tahsilatın sağlanması yönünde aksiyon alınmasını bekler. Bahsettiğiniz şekildeyse evinize gelip, herhangi bir şeyin haczine gidilemeyecektir. Ancak avukat işletmecisi olduğunuz (vergi levhası sizin üzerinize görünüyorsa) kız öğrenci yurdu üzerine icra kanalıyla gelip, hukuki işlem yaptırabilir. Zamanında alınmış bir kredi, nedeni ne olursa olsun, ödenmeyen bir borç var. Tavsiyem banka avukatı ile anlaşmanız. Anlaşma yapılması halinde ilgili şubenin (kredinizin açıldığı şube) müdürü faiz azaltımı veya silinmesi yoluna gidebilir.

  2. merhabamar benim bankalara toplam 140 bin borcum var aiemle yaşıyorum fakat ikamet adresim farklı yerde
    evimizde birer adet eşya var ailemin evine haciz için gelirlermi

    • 4 Aralık 2016

      Asuman Hanım,

      İkamet adresiniz farklı da görünse sizi bulacaklardır. Eğer evinize ait (tapu kaydı önemlidir) herhangi bir şeyin tespiti halinde haciz işlemleri başlar. Ailenize ait bir durum söz konusuysa böyle bi’şey ile karşılaşmazsınız. Konuyu daha derinlemesine öğrenmek için borçlar hukuku veya ticaret hukuku ile ilgilenen bir avukat ile görüşmenizi önerebiliriz.

      • şöyle söyleyim ikamet adresim farklı yerde ailem in yanına geldim evde elektirik su doğalgaz internet herşey annemin üzerine bana ait hiçbirşey yok evimizde televixyon çamaşır makinesi bulaşık makinesi buzdolabı var hepsi 1 adet hepsinde annemin buna rağmen haciz yapıp götürürlermi

        • 4 Aralık 2016

          Ev de sizin üzerinize değilse (örneğin kira veya aile fertlerinden birine aitse) bi’şey yapabileceklerini düşünmüyorum. Ancak yine de konu hukuki boyut taşıdığı için ehil birilerinden öğreniyor olmanız daha doğru olacaktır.

  3. Merhaba…
    Birkaç bankanın gecikmeleri nedeniyle yasal takibe girdim ve borçlarımı ödemekte zorlanıyordum. Şuan A bankasından maaşımda haciz var ve maaşımın 1/4 ü bu yolla kesiliyor. Ancak diğer bankalarda süreklii aramakta ve resmen korkutarak taciz etmektedirler. A bankasına borcum devam ederken B bankası ödemeleri sırayamı giriyor? Ailemle yaşıyorum ve sadece adıma maaşım var. Ancak B bankası sürekli aramakta ve borç nedeniyle sıraya girmeyeceğini ve evdeki eşyaların hacz edilebileceği bilgisini veriyor. Bu olasılıklar arasında mıdır? yani böyle birşey yapılabilirmi? lütfen bilgi verebilir misiniz?
    Teşekkürler.

    • 12 Mart 2017

      Zeynep Hanım,

      Yasal olarak maalesef alamazlar. Çünkü alınabilecek tutarın tamamını A Bankası zaten almış. Bu durumda B Bankası da başvuru yapıp, A’daki riskin tahsilatından sonra sıraya girer ve borcunu tahsil etmeye çalışır.

  4. iyi günler benim kredi kartım vardı ve 500 lıra cıvarında bır mıktar ödeme yapamadım ve gecenlerde beni avukat aradı borcunuz avukata devroldu dedı borcunuzu odemezsenız ıcra takıbı baslatacagını soyledı bu kadar az bır para ıcın bana hacız gelırmı ıcra takıbı baslatabılırlermı bunu nasıl cozebılırım

    • 26 Mart 2017

      Memet Bey,

      Ödeme yaptığınız tutar asgari ödemenin altında muhtemelen ve 90 gündürde asgari ödemeyi yapamadığınız anlamını taşıyor bu ihtar. Bankaların haciz takiplerini çok daha az tutarlar için başlattığını biliyoruz. Tavsiyemiz avukat ataması yapılan hukuk bürosunla anlaşmaya gitmeniz olacaktır.

  5. Öncelikle merhaba. Benim şuanda A bankasına 3.250 TL borcum var ve ödeyemiyorum. Üniversite öğrencisiyim ailemle yaşıyorum evimiz kira eşyalardan birer tane var sadece buzdolabı 2 tane birisi derin dondurucu eve haciz gelse bişey alabilirler mi. Ve ne kötüsü ailemin bu borçtan haberi yok. Teşekkür ederim

    • 18 Nisan 2017

      Muhammed Bey,

      Ev sizin üzerinize olmadığı için böyle bi’şey yapamazlar. Evin içindeki icra ve eşyalara el koyma meselesi de aslında bir şekilde aşılabilir. Hukuki bir durum olduğu için bir avukat aracılığı ile destek almanız daha doğru olacaktır.

  6. Merhaba ben Şule benim de borcum var fakat avukatlık oldum ve avukatla anlaşmaya vardık ben ilk ayı ödedim fakat 2 . inci ayı odeyemedim 3.üncü aya odemesi gelmek üzere ve ben kiradayim ve evde birer tane televizyon ocak ve buzdolabı bide koltuklar var bunlara haciz konur mu kisacasi eve haciz gelirmi suan tsk ederim saygilarimla

    • 15 Mayıs 2017

      Şule Hanım,

      Bu tip durumlar tamamen hukuki ve aslında icra hukuku içeren cevaplar olduğu için cevap vermek yanıltıcı olabilir.
      Ancak Banka taahhütü gerçekleştirmediğiniz için avukatından durumu sonuçlandırmasını ve icra takibine geçilmesini talep edecektir.

  7. Merhaba benim iş bankasına 17000 borcum var sigortalı işte çalışıyorum maaşimdan kesiyor 4/1 yani 350 TL ödediğim halde eve hicra gelirmi

    • 7 Haziran 2017

      Emre Bey,

      Ödeme planına bağladığınzı borçla ilgili icra işlemi uygulanmaz. Ancak banka ödemelerinde problem yaşarsanız icra işlemini başlatabilirler.

  8. Merhaba is bankasina 5000 tl kredi karti borcum war suan beni arayip eve haciz islemi uygulayacagiz diyorlar bende maas haczi yapmalarini istedim ama olmadigini esden dosttan bulup odemem gerektigini soylediler ew kira we kontrati annemin uzerine haliyle faturalarda onun adina sadece benim adima internet war sonuc olarak ne yapmam grekir maas haczi yapmalari gerekmiyor mu?

    • 25 Eylül 2017

      Yakup Bey,

      Sizin adınıza olmayan bir evden ne haczedilebilir ki?
      Maaş haczine gitmek isteyecektir Banka.
      Maksat sizin tepkinizi ölçmek diye düşünüyorum.

  9. Merhaba benim sorum şu an babamın bir bankaya 6000 TL bir kredi kartı borcu var ve babamın üstüne birde kredi borcu hala bitmemiş birde evi var şöyleki babam bu kredi kartı borcunu ödeyemedi eve haciz gelirmi ( ev zaten şu anda bir başka bankanın hipotegi altında ve bu evde yasalara göre anneminde hakkı var gotunuyor her ne kadar babamın üstünde gorunsede ev ) sizce bu kredi kartı borcu odenmezse bu evin durumu ne olur

    • 5 Ekim 2017

      Cemil Bey,

      Başka bir bankada ipotek olması, diğer bir bankanın sıraya girmesine engel değildir.
      Ancak ortada bir satış olursa öncelikli olarak ilk Banka alacağını alır ve takip işlemine başlayabilir.

  10. merhabalar 1 kaç bankaya kredi kartı borcumuz var ödeyemedik günlük yaşantımı zor karşılıyorum 1 tane evim var 85- 100.000 tl yapar üzerini aile şerhi koydurduk HSCB bank satış istemiş ne yapmam gerekir satışı yapabilirmi

    • 5 Ekim 2017

      Emine Hanım,

      Koydurduğunuz şerh hukuken işe yarayabilir.
      Ancak mevcut konut daha öncesinden ipotek olarak verilmişse, banka teminatını kullanarak satışını isteyebilir ve satış gerçekleşebilir.

  11. Benim şöyle bir sorum olacak cevaplarda iz sevinirim. 2005 yılında bir bankadan kredi kartı aldım ve kart benim üzerime idi fakat harcamasını ben yapmadım babam yaptı. Kart benim üstüme fakat borç babama ait. O zaman bekardim sonra evlendim. Eşimin borç tan haberi yok daha doğrusu bende unutmuştum takı hukuk bürosundan mesaj gelene kadar. Benim ödeme gibi bir durumum yok uzerime ait hiç bir mal varlığım da yok. Bu durumda evime haciz gelirmi? teşekkür ederim.

    • Nurhan Hanım,

      Eğer borç bir şekilde sizi bağlıyorsa resmi adresiniz (ikâmet) üzerinden haciz işlemleri başlayabilir.
      Borç babanızın üzerinizeyse aslında sizinle hiçbir şekilde iletişim kurulmamalı.

  12. 21 Kasım 2017

    merhaba benim bir sorum olacak benim bir bankaya 10.500 tl kredi kartı bocum vardı ödeyemedim onlarda avukata verdiler dosyayı avukatla görüştüm fakat şu anda işssiz olduğumdan hala ödeyemiyorum ailemin evinde yaşıyorum bekarım ev babamın üstüne babam emekli annem asgari ücretle çalışıyor bugün bir mesaj geldi bana haciz geleceği ve evde bulunmam gerektiği eve olmasam bile çilingir ile kapının açılacağı söyleniyor adıma hiçbirşey yok benim işssizim hala bu durumda haciz gelebiliyor mu eve ?

    • Ahmet Bey,

      İkametinizin olduğu adrese haciz işlemi başlatılabilir.
      Avukatlar gelip sizin olan eşyalarınızın haciz listesini çıkaracaktır.

  13. 24 Ocak 2018

    merhaba benım vakıfbanka 3000 tl borcum vardı daha oncesınden hukuk burosundan aradılar ve 23,10,2017 1200 tl kısmı bır odeme yaptım bu gun aradılar evınıze hacıze gelıcekler evdemısınız dıye aradılar sıgortalı calısanım ama maasıma her hangı bır el koyma felan gelmedı ıkı gun mutlet verdıler sımdı ne olacaktır acaba

    • 28 Ocak 2018

      Hacı Bey,

      Sigortalı çalışanlar için maaşının %25’ine haciz konabilmektedir.
      Alınan tutar sizi takibe atılmaması için yatırılması gereken asgari tutar mı yoksa tahsilat sağlayıp yeniden takibe mi attılar konusunda bir fikrim olmadığı için yorum getiremiyorum. Ancak ikisi de mümkün.

  14. Merhaba A bankasından kredi çekip ev aldık ev ipotekli şuan ev kredisini düzenli ödüyoruz B bankasından kredi kartı borcu nedeniyle haciz işlemlerin başlayacağını söylediler eve ve evin içerisindeki eşyalara haciz gelme durumu var mı?

    • 29 Mart 2018

      Buse Hanım,

      Haciz gelebilir. Evin içindeki haciz ile ev ipotek işlemleri birbirinden çok farklı hukuki işlemlerdir. Diğer Bankanızdan kredi takibine düşüyor olmanız bile konut kredisini etkileyebilir. Özellikle ticari kredilerde bu tip işlemlerin birbirini tetiklediği ve bütün bankaların birden takibe geçtiğini görüyoruz.

  15. Merhaba devlet memuruyum şuan A bankasına olan borcumdan dolayı maaşımda 4/1 oranında kesinti var. Merak ettiğim konu ise B bankası alacaklı ve sırada bekarım ve kiracıyım, buna istinaden B bankası evime hacze gelebilir mi evimdeki eşyalar için sürekli arayıp bu şekilde bir baskı yapıyorlar bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim saygılar teşekkürler…

    • 29 Mart 2018

      Serhat Bey,

      B Bankası takip için hukuki işlemlere başlayacaktır. Maaşınızın 1/4’ünü geçen bir haciz olması mümkün değildir. Sıraya giren Banka ilk alacaklarının tüm tahsilatını bitirmesini bekler ve bitmesi halinde sıradaki Banka alacağının tahsilatına başlar. Diğer taraftan üzerinize kayıtlı diğer eşya ve/veya gayrimenkuller üzerine haciz işlemleri başlatılabilir. Bulunduğu an hukuki süreç işleyecektir.

      • Cevabınız için teşekkür ederim kafama takılan nokta A bankasına ait olan kesinti maaşımdan 1/4 oranında tahsil ediliyor. evet B bankası sırada lakin evime eşya haczi için gelebilirler mi B bankası? üzerime kayıtlı hiçbirşey mevcut deil evim kira ve lüks tüketime giren eşyam yok her bir eşya 1 er adet

        • 30 Mart 2018

          Serhat Bey,

          Üzerinize bir şey mevcut değilse tedirgin olmaya gerek yok. Ancak B Bankası tabi ki gelebilir. Nihayetinde eşya haczi başka bir takip sistemi, maaş haczi başka bir takip sistemidir.

          • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim son olarak bişey daha öğrenmek istiyorum. Şuan bekarım 6 ay sonra evleneceğim örneğin evlendikten sonra eşimin adına banka da herhangi bir birikim hesabı olsa benim üzerime olan haciz ve içradan ötürü eşimin hesabına da bloke yada haciz gelir mi? Ve onun adına bi araba yada ev alsak borç evlenmeden önce olduğu için herhangi bir problem teşkil eder mi? Bu konuda da beni aydınlatırsanız çok sevinirim saygılar…

  16. Merhaba memurum banka borcumdan dolayı icra geldi maaşıma ve birkaç banka ise sırada 3 ay sonra evleneceğim benim borcumdan dolayı eşimin adına olan herhangi bir hesaba yada mala haciz gelirmi

    • 4 Nisan 2018

      Ayşe Hanım,

      Kanunen evli olmadığınız için herhangi bir şey gelmeyecektir.
      Ancak evlendikten sonra nihayetinde devam eden bir hukuki süreciniz olacak ve bir şekilde aileyi etkileyecektir.

      • Cevabınız için teşekkür ederim ama borç evlenmeden önce bana ait olduğu için evlendikten sonra eşimi neden etkilesin ki bu sıkıntı çok saçma değilmi

  17. Merbaha benim bi sorum olucak benim kredi kartina 6 bin tl borcum var maasima hacz getirdikleri halde bugun ewe icra takibi gelmis maasim hacizdeyken ewden esya alinabilirmi yada her esyadan birtane var onlarda alinabiliyormu

    • 21 Mayıs 2018

      Rukiye Hanım,

      Tamamen hukuki bir durum. Eğer hukuki şartları sağlayan bir ev ve eşya sahipliğiniz varsa tabi ki gelebilir.

  18. Merhaba benim babamın 5 ayrı bankaya hem kredi hemde kredi kartı borcu var. Kendisi kalp krizi geçirdi şuan yatalak hasta %100 engelli bir bankaya olan borcu (7500 TL en yüksek olan borç) avukata aktarılmış avukat eve haciz gelicek diyor evimiz kira (kontrat annem adına) ve ne annem ne de babam adına hiçbir mal varlığı yok sadece babam emekli. Bu durumda evimize haciz gelme ihtimali var mı?

    • 21 Mayıs 2018

      İrem Hanım,

      Kullanmış olduğu kredilere sigorta yapılmış mı? Bir çok kredi hayat sigortasının içinde kritik hastalıklar gibi klozlar olabiliyor. Bu durumda kredi borçlarınızı sigorta şirketi kapatabiliyor. Bankanız ve varsa kredinizin sigorta şirketi ile görüşmenizi tavsiye edeceğim.

  19. merhaba lutfen bılgı verırmısınız benım fınans banka 16.000 ıs bankasına 35.000 kredı borcum var ortalama 50.000 tl borcum var 8 aydır odemıyorum odeyemıyorum annem babamla yasıyorum ustume hıcbırsey yok babamın evı var hacız getırırlermı lutfen bılgı verın thank you

    • Yakup Bey,

      Babanızın üzerine başlayacak herhangi bir hukuki süreç olmayacak. Ancak konu ailenize yansır ve rahatsız olursunuz.

  20. merhaba. eşimin krediye ve kredi kartlarına borcu var ödeyemedi ve şuan çalışmıyo. icra takibi başlanacağı sölendi fakar ev kira ve eşyalar arkadaşımın üzerine alındı ve evde her eşyadan birer tane bulunmakda. evden ne götürebilirler?

    • 17 Temmuz 2018

      Ayşe Hanım,

      Evinize haciz gelecektir. Hukuki olarak bir şeyin alınıp alınamayacağını buradan söylemek yanıltıcı olabilir.
      Bahsettiğiniz şekildeyse hiçbir şey alamazlar gibi duruyor.

  21. Merhaba kredi kartlarını ödeyemedm takibe düşerse kredi borcu olan eve haciz konulurmu çalışıyorum maasimami haciz gelir bilgilendirir Deniz sevinirim saygılarımla

    • 30 Temmuz 2018

      Semra Hanım,

      Kredi kartı ödenmediği an Bankanız hukuki haklarına başvuru yapacaktır.
      İlk etapta Banka avukatları resmi geliriniz olan maaşınıza yasal haciz uygulamasına gidecek ve hatta sizlere taksitlendirme teklifi sunacaktır.
      Buradan herhangi bir şey çıkaramazsa eve hacze gelinir.

  22. Merhaba bı bankaya 2,400 TL borcum var hukuk bürosu arıyor 6 ağustosa kadar ödeme yapılmazsa icralık ve haciz işlemleri başlatılacak diyorlar ev bize ait değil ailemin yanında kalıyorum eve gelip eşyalara haciz işlemleri yapabilirler mi? Ve SGK 4a calisaniyim ne gibi yaptırım yapabilirler

    • Ateş Bey,

      SGK çalışanıysanız maaşınızın %25’ine haciz koyacaklardır. Aynı zamanda Bankanın avukatları eve gelip, haciz işlemine gelecek haliyle bir şey bulamadan gideceklerdir. Bu tip durumlar görüntü olarak bile kötü durur ve huzursuzluk yaratır. Bence Bankanızın avukatlarıyla iletişime geçip, taksitlendirme isteyin. Tutar yüksek değil..

  23. 18 Ağustos 2018

    Merhaba,
    Kardeşim 2016 yılında yurt dışına okumaya gitti ve o yıl 500 TL civarında borç varmış (kredi kartı).
    Bugün evet kağıt geldi 1.000 TL civarında borc olmuş ve haciz kağıdı gelmiş .

    500 civarından 1.000 TL civarına çıkması normal mi ?
    Oturduğumuz ev kardeşimin üzerine değil .
    Ne yapabilirim ?

    500 TL civarında olan ana parayı ödeyebilirim ama 1000 civarında olanı ödemek istemiyorum.
    Ne yapmam gerekiyor ?

    • Burak Bey,

      Bu durumlarda sadece kredi kartı borcu gelmez. Avukata aktarıldığı için dosya masrafı, vekalet ücreti ve ana paranın üzerine işleyen temerrüt faizi eklenir. İlâve olarak ödenecek vergilerle birlikte borcun bahsettiğiniz rakamlara gelmesi mümkün olabilir. Dosyayı avukatla veya Bankanız ile görüşüp diğer masraflarda indirim talep edebilirsiniz.

  24. merhabalar benım babamın bankalara çeşitli miktarlarda kredi kartı borçları var
    yasal takip başlamıs babası genc yaşta oldugu için babanemim yani annesinin üzerinde bir ev var bundan dogan hissesini banka haciz koyar mı tapuyu ben üzerime alsam evi kurtarmış olurmuyum ödeyemiyor benimde ödeme gücüm olmadıgı için yardım edemiyorum evi nasıl kurtarabilirim

  25. merhaba benim kredi kartı borcum var 5 bankaya toplamda 92000 lira ödeyemez duruma geldim işlerim bozuldu ve heralde gelecek aydan ıtıbaren ödemeyecegım benım adıma kayıtlı hiçbir mal yok ama Annemın oturdugu evin tapusu eşimin ismine yani ev sahibi gercekte annemle babam kredi kartı borcundan dolayı eşimin adına olan bir eve haciz gelirmi iyi gunler

    • 2 Kasım 2018

      Rıfat Bey,

      Bankanızla gidip kredinizi yapılandırmanızı önerebilirim size.
      Aksi halde medeni hukuka göre sizleri de bağlayacak birkaç şey olabilir.

  26. Esimin 2012 kredi karti borcu hukuk burosuna dusmus 2014 yilinda 2100 tl civari idi esim ceza evinde ben ve cocuklarim annemin ikametindeyiz esimde ikametini buraya aldirmis evrak felan gelir diye elektirik su hersey annemin ustune kira kontrati hersey ne benim nede esimin ustune hicbir mal varligi yok anneminde sadece emekli maasi var avukat arayip evinize icra gelcek diyor annemin evinde kaldigim halde eve haciz gelirmi lutfen bi bilgi verin

    • 2 Kasım 2018

      Gülşen Hanım,

      Adresten dolayı eve haciz işlemi yapmak için gelebilirler. Ancak kira kontratı veya herhangi bir fatura örneği ile evi bağlayan bir şey bulunamazsa icra işlemleri yapılmayacaktır.

  27. merhabalar babamin kredi borcu var 5 yili askin odenmiyor babam annem ayri ikametgahi benim ustumde ben evliyim kirada oturuyom babam sadece ikametkahi bende kendi benimle yasamiyor haciz kagiti geldi benim esyalarimi alirlarmi tesekkurler

    • 2 Kasım 2018

      Çiğdem Hanım,

      Aslında bankacılıkla ilgili değil; hukuki bir sual.
      Sizin herhangi bir eşyanıza haciz koyulmaması gerekiyor. Yalnız bunu bağlayan başka bir hukuki süreç/sözleşme varsa istisnası olabilir. Yanlış bilgi vermek istemem.

  28. 16 Kasım 2018

    Merhabalar kolay gelsin. Benim bi bankaya 700 lira civarında kredi kartı borcum var. Çalışmayı bırakıp öğrenci olarak devam ettiğim için ödemeyedim. İcra dosyası açılmış. Ve bilgilendirme olmadı hattım kapalıydı daha sonra hattımı açtırdığımda bankanın mesajını görüp hukuk bürosunu aradım. 1100 lira civarında borcum olduğunu söylediler kapatmam için tek taksit ödeme planı çıkarıyorum dedi. Bende öğrenciyim bursum var sadece taksit yapmalarını istedim yapmadılar. Kendi yaptıkları ödeme planına göre süresi bittiği için haciz randevusu aldık dediler. Fakat oturduğumuz ev dedemin faturalar da ona ait. Biz sadece oturuyoruz bizim katımızdaki eşyalarda benim değil ailemin babam aldı. Her eşyadan zaten 1 tane mevcut. Böyle bi durumda hacize gelebilirler mi? 1100 lirayı iki taksitle ödemek istedim fakat kendileri daha çok haciz etmeyi talep ediyor.

    • Hilal Hanım,

      Hacize gelseler de herhangi bir şey alamazlar.
      Ödeme planına bağlayıp imza atarsanız bir taahhüt vermiş olursunu ve ödemeyi yapmadığınızda hapis cezası ile karşılaşabilirsiniz.
      Ödeyebileceğiniz bir ödeme planı vermenizi tavsiye ederim.

  29. 8 Ocak 2019

    Merhaba. ßenim 20 bine yakın 2 ayrı bankaya borcum var.6 aydır ödeyemiyorum işlerim ters gitti. adıma kayıtlı herhangi birşey yok.ßekarım Ailemle Oturuyorum Eve Haciz Gelirmi.Bu Durumda Ne Yapmalıyım.

  30. 11 Şubat 2019

    Merhaba,
    Garanti Kredi kartıma 20 binlira borcum var. İflas ettim odeyemiyorum.
    Tapusu esimin ustune olan bir ev bir arabamız var.
    Ev veya arabaya haciz gelir mi ?
    Bunların dısında esimle yasadıgım ve tapusu esimin ustune olan evin icindeki esyalara haciz gelir mi ?

    • 4 Mart 2019

      Sinan Bey,

      Eşinizin üzerinden herhangi bir haciz işlemi başlatılamaz.
      Tabi ki kredi tahsis sürecinde, sözleşmelerinizin içinde eşinizden muvafakat veya kefalet imzası alınmamışsa..
      Ancak yine de mal varlığını yerinde görmek üzere eve haciz/icra işlemleri başlatılacaktır.

  31. Merhabalar oncelikte bizi bilgilendirdiginiz icin tesekkurler babamin bankaya toplam 12 bin to faizlerle birlikte borcu var kendisi emekli ve emekli maasindan kesiliyo bu borc ama biz cocuklarini arayip surekli yok tapu satisina gidilebilir falan diyolar zaten duzenli kesiliyo borcu maasindan Boyle birsey olabilirmi tapu satisina gidilip ev yada arsa 12 bin tllik borc icin satiliga cikarabilirmi banka acaba

    • 20 Temmuz 2019

      Ramazan Bey,

      Borç takibe düştü mü?
      Takibe düşmüşse avukat öncelikli olarak anlaşma yolunu seçecektir. Borcunun yapılanması için taahhütname imzalattı mı?
      Eğer bunların hepsi yapılmış ve hala daha tahsilat sağlanamıyorsa hukuki sürecinin içinde taşınmazların satışı olabilir.

  32. 21 Aralık 2020

    20 bin lira kredi + 5 bin avans hesap + 10 – 12 bin lira kredi kartı borcum var. Bekarım, işsizim ayrıca %40 engelliyim iş arıyorum ama bulamıyorum neyse. Ailemle yaşamaktayım. Babam emekli TSK mensubu + belediyenin su işlerinde çalışıyor şuan. Onunda borç gırtlakta ama ödüyor bir şekilde sorunu yok şimdilik. Annem çalışmıyor. Hane halkında babamın geliri gözükmekte. Ben şimdi bu borçları ödemezsem yaşadığım evdeki eşyalara haciz gelir mi? Çünkü üstüme ne ev var ne araba var ne bir şey var hiç bir şey yok donumu verebilirim ama isterlerse, zaten bir tek o kaldı yakında onuda çıkartacağım isabet olur. Cinnete ramak kaldı o yüzden ödemiyorum ulan canımımı alacaksınız gelin alın diyesim var.

    • 7 Nisan 2021

      Merhaba,

      Bankalara ödenmeyen borç her türlü “borç/alacak” ilişkisi gibi kanuni süreçle sonuçlanır. Ama şöyle düşünün lütfen… Gerçekten haciz/icra geldiğinde üzerinize ait satılabilir bir şey bulmadıktan sonra neyinizi alacak ki? Yapılacak birkaç şey tc kimlik numaranıza ilişkin sicil bozukluklarını yansıtmak, maaşınız devam ediyorsa 1/4’ünü geçemeyen haciz bloke yazıları göndermek, bunu da bulamıyorsa tc kimlik numaranızın altına yapılacak olarak haciz/icra şerhleri olacak. Bugünler geçecek. İşleriniz düzeldiğinde Banka avukatı veya borcu satın alan varlık şirketiyle yeniden bir ödeme planına bağlayarak ödeyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.