Anasayfa » Pos » Sanal Pos nedir ve Sanal Pos nasıl alınır?

Sanal Pos nedir ve Sanal Pos nasıl alınır?

Sanal Pos ile şirketinizin tahsilatlarını internet üzerinden güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Kredi kartı hayatımızın önemli parçalarından biri. Dünyada alışveriş trendi artık mağazacılık anlayışının dışına çıkarak, 7/24 alışveriş yapabileceğiniz internet mağazacılığı (e-ticaret) noktasına kaydı. Sanal pos internet mağazacılığının çözüm noktalarından en önemlisidir.

Bir market açmak kolay. Ancak sattığınız ürünlerde tahsilat sağlamak en zor olanı. Özellikle e-ticaret’te tahsilat sorunu sıfıra yakındır. Çünkü malı alacak kişi kredi kartı ile alımını yapar ve firma sattığım malın karşılığı aldım/alamadım derdine düşmez.

Sanal Pos ile birlikte gelen takip ve raporlama kolaylığı sipariş ve işlem incelemelerinizi yapmanıza olanak sağlar. Bu sayede istatistiklerinizi inceleyebilir ve satış stratejilerinizi buradan çıkan sonuçlara göre belirlemenize yardımcı olur.

Sanal Pos için güvenlik önlemleri var mı?

Sanal Pos güvenli mi? sorusuna geliştirilen birçok enstrüman vardır ve dünyanın en büyük markaları bu yöntemleri kullanmaktadır. İnternet sitenizin güvenliğini arttırmak amaçlı Visa ve Mastercard tarafıdından geliştirilen sistemlerden biri 3D Secure (Güvenli Alışveriş Platformu)’dur. Bu sistem ile kişi ödeme bilgilerini girdikten sonra bankanın güvenli web sitesine yönlendirilir ve bankada kayıtlı olan cep telefonuna şifre gönderilir. Alışveriş bu doğrulama işlemini yaptıktan sonra gerçekleşir. Bu işlem sadece Visa kartlar için yapılıyorsa bu uygulamanın adı “Verified By Visa”, sadece Master kartlar için yapılıyorsa uygulamanın adı “SecureCode” olmaktadır. Bu sistemi aktif etmek için ayrıca bir ücret ödenmemektedir.

Sanal pos başvurusu yapmak için gerekli olan belgeler olduğu gibi sağlanması gereken birçok şart da mevcuttur. Her firma Bankasından sanal pos talebi yaptığında otomatik kabul cevabını alamaz. Örneğin güvenli bir web sitesinin olması gerekir. Web sitesinin güvenli olduğu kimin kanaati ile sorgulandığı da ayrıca cevaplanması gereken bir soru. Çünkü sanal pos almak için bankanıza gidip web sitenizi verdiğinizde Bankanın ilgili birimleri web sitesini inceler. Gerekli alt yapının olup/olmadığı konusunda bilgi verirler. Azami sağlanması gereken şartları sunarlar. Ancak bunlar yerine getirildikten sonra sanal pos kullanımına başlayabilirsiniz.

Secure Sockets Layer’ın baş harflerinden oluşan kısaltmanın adı SSL’dir. Alışveriş esnasında girilen bilgilerin şifrelenmesi yöntemidir. Kredi kartı bilgileri şifrelenir ve web sunucusuna ulaşır. Alışveriş bu şifrelenen bilgilerle gerçekleşir.

Bazı bankaların SSL’i olmayan web siteleri için de “güvenli ödeme sayfaları” mevcuttur. Güvenli ödeme sayfaları Türkçe ve İngilizce olabildiği gibi şifreli işlem ve şifresiz işlem şeklinde de kullanılabilir. Bu işlem için de ayrıca bir ücret ödenmemektedir.

E-ticaret için web sitenizi güvenli bir hale getirdikten sonra sanal pos hizmetini veren bütün bankalara başvurularınızı yapabilirsiniz.

Hakkında Banka Notu

2007'den bu yana Bankacılık yapıyorum. Gişe Asistanlığı, Ticari MHT (müşteri hizmet temsilcisi), Tarım Bankacılığı Portföy Yöneticiliği, Kobi Portföy Yöneticisi, Nakit Yönetimi Bölge Satış Temsilciliği ve OBİ Bankacılığı Bölge Satış Yönetmenliği ünvanlarında çalıştım. 2017 yılından bu yana Şube Müdürlüğü yapıyorum. Her pozisyonda çalışmanın, şubeyi ve Bölge Müdürlüğü'nden bakmanın kattığı değerle #KrediNotu, #BankaNotu, #Bankacılık, #Kredi ve #KrediKartı gibi bankacılığın ana ürünleri yanında her şeye değinmeye çalışıyor, sorulan sorulara çözüm(ler) üretiyorum.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Her türlü bankacılık, finans, kredi notu ve kredi bilgisi sorunuzu yönlendirebilirsiniz.[ Soru - Cevap ]
+